Platforma za progres naredne četiri godine donosi promjenu  sa 22 vijećnika u 13 izbornih jedinica - /Arhiva

Objavljeno pod brojem SN1/2011-241419-3941

Na danas održanoj press konferenciji, Platforma za progres nakon 99% obrađenih biračkih mjesta s ponosom može reći da je na Lokalnim izborima osvojila 22 mandata za gradska/općinska vijeća. Dvije godine od osnivanja članovi i aktivisti Platforme za progres neumorno su radili na analizi problema građana Bosne i Hercegovine i njihovih potreba kako bi život u njihovim sredinama bio što bolji i kvalitetniji. Građani su to prepoznali i dali svoj glas kandidatima Platforme za progres dajući im time mogućnost da pokažu kakve promjene mogu donijeti principi kojima se vode: država, znanje, poštenje, mladi i odgovornost.

Platforma za progres je prema do sada prebrojanim glasačkim listićima osvojila tri mandata u općini Novi Grad Sarajevo, dva mandata u općinama Ilidža, Novo Sarajevo, Centar Sarajevo, Stari Grad Sarajevo i gradovima Tuzla, Gračanica i Gradačac, kao i jedan mandat u općinama Vogošća, Hadžići, Tešanj, Konjic i Gradu Visokom. Veoma sam zadovoljan rezultatima Platforme za progres“, izjavio je predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić dodavši da su to ukupno osvojena 22 mandata i više od 20 000 glasova kao i to da je Platforma za progres postala parlamentarna stranka na svom prvom učešću na Lokalnim izborima što je pozicionira i za izvanredan uspjeh na izborima 2022. godine.

Naročito smo ponosni da je Platforma za progres u 13 izbornih jedinica ostvarila bolje rezultate nego stranke koje već duži niz godina imaju razvijenu glasačku infrastrukturu i mašineriju koja gotovo da obećava pobjedu. Ohrabrujuće je bilo vidjeti želju građana za promjenom u bh. društvu, a što su u konačnici brojke i potvrdile. Platforma za progres uz pomoć svih građana Bosne i Hercegovine donosi promjene i biva korak bliže ka ozdravljenju društva u cjelini. Pred nama je još jedan izazov – a to je da građani Mostara 20. decembra izaberu te iste promjene, da izaberu Platformu za progres!“ – zaključuje je Lana Bečiragić, predsjednica Izbornog štaba Platforme za progres.

Akademija Platforme za progres je u protekle dvije godine intenzivno radila sa kandidatima na njihovom političkom obrazovanju, kulturi dijaloga i javnih nastupa. Uspjeli smo vratiti fokus na argumentovani dijalog i plasirali smo jasne političke stavove koji nude konkretna rješenja, kao i političku viziju koja do sada na bh. sceni nije viđena. Naši vijećnici inicirat će i podržati sve ideje koje su dobre za građane“ dodala je Maja Muftić Dedović, predsjednica Akademije Platforme za progres i buduća vijećnica u OV Novi Grad Sarajevo.

Tea Milović, predsjednica Tima za marketing i komunikacije zahvalila se svim članovima koji su na bilo koji način doprinijeli širenju ideje i mogućnosti da se o Platformi za progres što dalje čuje. Kampanja je bila jako dobra, kreativna, drugačija i posebna – ostali smo dosljedni našim principima tokom cijelog trajanja izborne kampanje.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button