Počela akcija “Odgovorni ribar” *Arhiva

Info: Aktivni članci 347, Arhivirani članci 4695

Akciona grupa “Za čisti sliv rijeke Bosne” počela je danas akciju “Odgovorni ribar” u okviru eko-turističke kampanje projekta “Čista rijeka Bosna”, s ciljem jačanja ekološke i turističke svijesti stanovništva koje živi uz ovu rijeku.

Akciju sprovodi akciona grupa i njeni partnerski timovi – lokalne zajednice Ilidža, Centar Sarajevo, Ilijaš, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Doboj Jug, Doboj, Modriča i Šamac, uz podršku Instituta za zdravlje i bezbjednost hrane u Zenici, civilnih zaštita Republike Srpske i Federacije BiH, saopšteno je iz Organizacije za razvoj turizma regije Doboj – Rotor.

Iz Rotora navode da će tokom akcije biti realizovano medijsko animiranje posjetilaca obala rijeke Bosne da poboljšaju svoje ponašanje za vrijeme boravka na obalama rijeke i ne bacaju smeće van kanti i kontejnera na tim lokacijama.

Za vrijeme akcije realizuje se konkurs za najuređeniji ribolovni revir na obalama rijeke Bosne, u kojem učestvuju ribolovna udruženja u partnerskim lokalnim zajednicama.

Krajem septembra biće izabran najuređeniji revir i pobjedničkom ribolovnom udruženju će kao nagrada biti uručen riječni čamac.

Cjelokupna kampanja realizuje se pod sloganom “Sačuvajmo prirodu i kulturu”.

Akciona grupa radi na zagovaranju zaštite životne sredine, uspostavljanju kontinuiteta ekološko-turističkih aktivnosti, podrške institucija aktivnostima projekta, kao i ekološkoj i turističkoj valorizaciji područja u dolini Bosne, navodi se u saopštenju.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.