Počela rekonstrukicja putne veze R445-Zgrada socijalnog stanovanja u MZ Stari Ilijaš

Rekonstrukcija obuhvata asfaltiranje kolovozne trake širine 5,5 metara i trotoara širine 1,5 metara sa obje strane. Dužina ove moderne saobraćajnice u svojoj prvoj fazi izgradnje iznosit će 280 metara.

Redakcija 11. sep 2020 ID: 48

U Mjesnoj zajednici Stari Ilijaš u toku je rekonstrukcija putne infrastrukture, te modernizacija saobraćajnice.

Nakon pripremnih radova počela je prva faza rekonstrukcija saobraćajnice u MZ Stari Ilijaš, sanacija i rekonstrukcija puta pored Lamela do ulaza u firmu Standard. U okviru ovog projekta asfaltirati će se i prostor oko Lamela što će uveliko poboljšati infrastrukturu ovog dijela MZ Stari Ilijaš.

Projekat je realiziran u okviru jedinstvenog projekta.

Rekonstrukcija obuhvata asfaltiranje kolovozne trake širine 5,5 metara i trotoara širine 1,5 metara sa obje strane. Dužina ove moderne saobraćajnice u svojoj prvoj fazi izgradnje iznosit će 280 metara.

Ovaj zajednički projekat Općine Ilijaš i Direkcije za ceste Kantona Sarajevo se ubrzano realizuje, a njegova vrijednost je 385.858,12 KM. Općina Ilijaš je pribavila svu potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole za izvođenje radova, te provela postupak javne nabavke.

U skolpu ugovorenih radova bit će izvedena oborinska i fekalna kanalizaciona mreža. Ovim će se riješiti dugogodišnji problem saobraćaja za Industrijsku zonu i stanovništvo naselja Stari Ilijaš.
Izvođač radova je firma “Citarprodukt” d.o.o. Visoko, a nadzor će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.
Rok za izvođenje radova je 90 kalendarskih dana.

izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 11. sep 2020 @21:37 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2009-112137-48 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button