Počele prijave za “Marš mira”: Očekuje se više od 5.000 učesnika *Arhiva

Info: Aktivni članci 534, Arhivirani članci 4439

Održan sastanak predsjednika pododbora u okviru Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

U Memorijalnom centru Potočari danas je održan radno – konsultativni sastanak predsjednika pododbora u okviru Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica” iz jula 1995. godine. Na dnevnom redu sastanka bio je izvještaj predsjednika pododbora o aktivnostima u okviru priprema za obiljezavanje godišnjice genocida.

– Razgovarali smo o aktivnostima pododbora i o planu rada za budući period. Konstatovali smo da nemamo velikih problema. Sve eventualne sitne probleme rješavamo, tako da sve ide prema planu. Sve će biti spremno na vrijeme za dženazu i komemoraciju 11. jula – rekao je Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN- a“ Srebrenica.

Predsjednik pododbora “Marš mira“ Munir Habibović kaže da se u ovogodišnjem „Maršu mira“ očekuje minimalno pet hiljada učesnika, te da su počele prijave zainteresovanih za učešće u ogovodišnjem Maršu.

– Organizovane grupe mogu prijaviti do 1. jula, a individualne prijave će se primati do samog polaska marša. Očekujemo minimalno 5.000 učesnika ‘Marša mira’. Ove godine ćemo ponovo probati da uradimo trasu, ukoliko dozvole vremenske prilike da provedemo kolonu Marša mira od Kamenjačkog Brda do Buljima, originalnom trasom koju smo mi koristili 1995. godine – kazao je Habibović, dodajući da Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kao i svake godine pomaže osposobljavanju trase, te da su Oružane snage BiH kao i druge organizacije na raspolaganju.

– Planiramo trasu da osposobimo da bude spremna 1. jula i da od tog datuma idemo samo s tehničkim pripremama – rekao je Habibović.

Novi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a“ Srebrenica iz jula 1995. godine će biti održan 24. maja 2019. godine sa početkom u 11 sati u prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.