Počeli radovi na izgradnji Policijske stanice Srednje *Arhiva

Ilijaš

Radovi na izgradnji nove Policijske stanice Srednjem  su u toku.  Na mjestu radova   danas je  bio i ministar MUP –a  KS Vedran Mulabdić  koji je za Radio Ilijaš pojasnio koje će biti prednosti izgradnje  takvog objekta.

Danas smo ovjdje  da vidimo kako napreduju radovi na Policijskoj stanici Srednje.  Već duži niz godina se planira izgradnja objekta ,  i mi smo ove godine obezbjedili sredstva u iznosu od 380.000,00 KM, rok za završetak radova je kraj ove godine.  Cilj nam je smanjiti troškove i vrijeme  našim građanima koji žive na ovom području, u smislu da se za svaku povrdu ne upućuju u Ilijaš. Intencija su naši građani jer mi smo njihov servis. Objekat će biti građen u tri etaže veličine 1000 metara kvadratnih.

Ministar Mulabdić je najavio i planove vezano za novi objekat sjedišta MUP-a KS.

U budžetu za ovu godinu od Vlade KS, na zahtjev resornog ministra, dobili sredstva za izgradnju novog objekta sjedišta MUP-a KS, što je kapitalni projekat ne samo za MUP nego i za Kanton Sarajevo.

Mnogo je projekata planirano u narednom periodu,  između ostalih ministar je izdvojio i utopljavanje zgrade Policijske stanice  Ilijaš.

5bacb2d4b70bf

Izvor: Radio Ilijaš

Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.