Počeli radovi na izgradnji Policijske stanice Srednje *Arhiva

Info: Aktivni članci 561, Arhivirani članci 4683

Radovi na izgradnji nove Policijske stanice Srednjem  su u toku.  Na mjestu radova   danas je  bio i ministar MUP –a  KS Vedran Mulabdić  koji je za Radio Ilijaš pojasnio koje će biti prednosti izgradnje  takvog objekta.

Danas smo ovjdje  da vidimo kako napreduju radovi na Policijskoj stanici Srednje.  Već duži niz godina se planira izgradnja objekta ,  i mi smo ove godine obezbjedili sredstva u iznosu od 380.000,00 KM, rok za završetak radova je kraj ove godine.  Cilj nam je smanjiti troškove i vrijeme  našim građanima koji žive na ovom području, u smislu da se za svaku povrdu ne upućuju u Ilijaš. Intencija su naši građani jer mi smo njihov servis. Objekat će biti građen u tri etaže veličine 1000 metara kvadratnih.

Ministar Mulabdić je najavio i planove vezano za novi objekat sjedišta MUP-a KS.

U budžetu za ovu godinu od Vlade KS, na zahtjev resornog ministra, dobili sredstva za izgradnju novog objekta sjedišta MUP-a KS, što je kapitalni projekat ne samo za MUP nego i za Kanton Sarajevo.

Mnogo je projekata planirano u narednom periodu,  između ostalih ministar je izdvojio i utopljavanje zgrade Policijske stanice  Ilijaš.

5bacb2d4b70bf

Izvor: Radio Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.