Počeli radovi na izgradnji raskrsnice sa kružnim tokom kod hotela “Sunce” u Vogošći

Izgradnjom ove raskrsnice sa kružnim tokom dodatno se rješava problem saobraćajnih gužvi.

Redakcija 14. sep 2020 ID: 329
Vaša reklama ovdje

Danas (14.09.2020.godine) zvanično je uveden izvođač u radove na izgradnju raskrsnice sa kružnim tokom kod hotela „Sunce“, na ulazu u Vogošću. Investitor ovog projekta je JP „Ceste Federacije BiH“, a izvođač radova firma „Bosman“ d.o.o. Sarajevo. Radovi obuhvataju izgradnju raskrsnice, rejašavanje odvoda oborinskih voda i rasvjetu na raskrsnici. Tim povodom na lokaciji buduće raskrsnice sa kružnim tokom okupili su se predstavnici izvođača, investitora, nadzora i Općine Vogošća.

Vrijednost projekta je 550.000,00 KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 60 radnih dana. Prema riječima izvođača radova, prema njihovim preliminarnim procjenama radi se o ne previše zahtjevnoj raskrsnici i predviđeni rok je realan, te vjeruje da će projekat biti završen u roku.

5f5f4247ccfb5

Izgradnjom ove raskrsnice sa kružnim tokom dodatno se rješava problem saobraćajnih gužvi. Ovo je treća od četiri planirane raskrsnice sa kružnim tokom na području Općine Vogošća i na magistralnoj cesti M 18. Tek izgradnjom ove raskrsnice i raskrsnica na Vogošćanskoj petlji u cijelosti dobija svoju predviđenu funkciju.

Općinski načelnik Edin Smajić istakao je da su ove raskrsnice dale početni zamah rješavanju i drugih problema uz magistralnu cestu M 18 koja, sve do izgradnje Prve transverzale nema alternativu kada je sjeverni ulaz u Sarajevo u pitanju. Najavio je da će uz raskrsnicu biti izvršena i rekonstrukcija obližnjeg trga smještenog uz ulaz broj 35 u ulici Spasoja Blagovčanina.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 14. sep 2020 @12:14 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2009-141214-329 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button