Predstavljamo Vam
Ispod su neki od linkova koji predstavljaju Ilijaš

Počeli radovi na rekonstrukciji filterskog postrojenja Karašnica

Počeli su radovi na  rekonstrukciji filterskog postrojenja “Karašnica” a  izvođač radova je firma ”MIBRAL” d.o.o Sarajevo.   Danas su ovaj lokalitet posjetili općinski načelnik Akif Fazlić i Belma Zukić, direktorica JKP „Vodostan“ Ilijaš.

Projekat rekonstukcije filterskog postrojenja Karašnica se realizuje po principu inženjeringa što znači  da  izvođač radova ima  i zadatak  izrade glavnog projekta. Izrada glavnog  projekta odnosno prva faza je završena, projekat je gotov i revidiran i mi smo ušli u drugu fazu a to je izvođenje radova na terenu. Reviziju projekta je radila firma Saraj Inženjering Sarajevo, kao i cjelokupan nadzor.  Kada je u pitanju JKP „Vodostan“ mi smo izvršili demontažu i uklanjanje postojećih filterskih modula.  Dva preostala modula koja su još uvjek tu imaju zadatak da omoguće neometano vodosnabdijevanje naših korisnika sve do momenta izgradnje novog filterskog postrojenja odnosno njegove probno-ekspolatacione faze. Rok za izvođenje radova je 180 dana, dosta pripremnih radova je napravljeno i nadamo se da će  vremenske prilike poslužiti   kako bi se oni  priveli kraju. –kazala je za Radio Ilijaš Belma Zukić, direktorica JKP „Vodostan „ Ilijaš.

Riječ je o projektu vrijednosti 963.861,56 KM, a sredstva su obezbijedli Vlada Kantona Sarajevo, odnosno Ministarstvo komunalne privrede Kantona Sarajevo 500.000,00 KM i Općina Ilijaš 463.861,00 KM.

Kada uzmemo u obzir da voda, kao osnovna životna namirnica koja je od izuzetnog fiziološkog značaja i nezamjenjiva bilo čim drugim onda je jasno da se radi o projektu izuzetne važnosti u vodosnabdijevanju i isporuci pitke i čiste vode krajnjim korisnicima.

izvor: radioilijas.ba

Prijavi Članak

Ukoliko smatrate da sadržaj koji se nalazi u članku nije trebao i ne smije biti objavljen molimo vas da to prijavite i navedete vaše razloge. U interesu nam je da su sve objavljene informacije tačne. Molimo vas da nam ako imate dodatnih informacija vezano za ovaj članak iste pošaljete putem ove forme. Hvala vam, Redakcija Ilijas.net Portala