Počelo čišćenje visokog rastinja ulicom Bosanski Put u MZ Stari Ilijaš *Arhiva

Info: Aktivni članci 610, Arhivirani članci 4683

Nakon što su se našoj redakciji obratili mještani Starog Ilijaša koji žive u ulici Bosanski Put, ispod fabrike namještaja Kalea sa zahtjevom da objavimo njihov apel (vidi ovdje) kako bi se problem koji imaju rješio usljedila je reakcija nadležnih te se krenulo sa čišćenjem.

Naime radilo se o problemu koji možemo definisati kao stanje prirodne opasnosti, pojavom zmija i štakora, koje izlaze iz rastinja kruga firme Čolak, tačnije stara fabrika Intal Bosna, a koje  prostire duž ograde ovom ulicom. Rizik je bio posbno istaknut za djecu koja pješaće ovom dionicom do autobuske stanice.

Mještani ovog dijela Starog Ilijaša se ovom prilikom žele zahvaliti nadležnim službama na reakciji, posebno CZ Ilijaš na čišćenju, te kako nam kažu ne žele da zbog problema kao što je ovaj dolazi do zamjerki i narušavanja uzajamno dobrih odnosa.

Čišćenje ove ulice je počelo, a mještani posebno apeluju da se započeto završi do kraja, da ne bude mazanje očiju polovično urađenim poslom. Na slikama možete vidjeti ovu ulicu u dosta boljem stanju nego ranije.

5d99d46d3e899 5d99d47365f89 5d99d4812be6c 5d99d485e9948

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.