Počelo ispitivanje tla za gradnju podzemne garaže sa oko 60 parking mjesta u Ilijašu *Arhiva

Info: Aktivni članci 348, Arhivirani članci 4695

U urbanom dijelu grada Ilijaša, u naselju Banovac planirana je izgradnja podzemne garaže sa oko 60 parking mjesta.

Trenutno se rade pripremna ispitivanjima tla neophodna radi planirane izgradnje garaže.

Stručnijim rječnikom rečeno, vrše se preliminarna geotehnička ispitivanja, kako bi se utvrdila razina podzemne vode i sastav tla, a u svrhu izradnje idejnog rješenja izgradnje podzemne garaže.

Uglavnom, nešto se radi – a još ćemo vidjeti što će na kraju ispasti od svega.

Gradnja objekata je planirana na parceli odmah pored Gradske tržnice, čime bi se riješio problem parkiranja u ovom dijelu Ilijaša.

Objekat podzemne garaže bit će uvezan i ukomponovn sa postojećom saobraćajnicom i susjednom Gradskom tržnicom tako da nakon izgradnje čine jednu funkcionalnu cjelinu. Pješački prilaz u podzemnu garažu riješiti će se unutrašnjim stepeništem koje bi izlazilo na plato pored tržnice. Kolski prilaz će se riješiti pristupom na saobraćajnicu koja prolazi pored garaže, opisano je u dispozijama objekta.

5e94b79adb61d 5e94b892283c6 5e94b8968c215 5e94b89966c27 5e94b89c9ef41

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.