POČEO PROLJETNI DIO FUDBALSKE LIGE KANTONA SARAJEVO *Arhiva

Sport

Utakmicama osmog kola proteklog vikenda je nastavljeno takmičenje u Fudbalskoj ligi Kantona Sarajevo.
U Grupi A u derbiju kola sastali su se Saobraćajac i Unis a Vogošćani su slavili novu gostujuću pobjedu rezultatom 3:1 i ostali na samom vrhu tabele. Isti broj bodova kao i Unis ima i Mošćanica koja je u ovom kolu slavila protiv Bojnika sa visokih 7:1.
U Grupi B Ozren iz Semizovca doživio je poraz od 2:1 na gostovanju kod Dobrinje a novi težak zadatak ih očekuje narednog vikenda kada će u goste lideru na tabeli, ekipi Juga.

Rezultati 8.kola Fudbalske lige Kantona Sarajevo:
GRUPA A
Saobraćajac – Unis 1:3
Mošćanica – Bojnik 7:1
Butmir – Mladost (Župča) 1:1
Biser – Igman 0:0
GRUPA B
Dobrinja – Ozren 2:1
Omladinac – Jug 1:5
SAŠK Napredak – Pofalićki 2:1
Vrbanjuša – Vratnik 2:2

Naredno kolo igra se sljedećeg vikenda. Ekipa Unisa u subotu na Stadionu „Hakija Mršo“ dočekuje Butmir.
Parovi 9.kola:
GRUPA A
Unis – Butmir
Biser – Mošćanica
Igman – Saobraćajac
Mladost (Ž) – Bojnik
GRUPA B
Jug – Ozren
Vratnik – SAŠK Napredak
Pofalićki – Omladinac
Vrbanjuša – Dobrinja

izvor: rtvVogošća.ba

Autor članka je Redakcija sa 122 aktivnih i 857 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.