Početak kampanje “Borba protiv nasilja u porodici” *Arhiva

Info: Aktivni članci 547, Arhivirani članci 4683

Povodom 25. novembra – „Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama“, koji se nizom različitih aktivnosti obilježava u cijelom svijetu, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa Međunarodnim programom pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država (US DOJ/ICITAP), započinje plansku realizaciju kampanje „Borba protiv nasilja u porodici“.

Početak kampanje je planiran za 20.11.2018. godine na prostoru SCC-centra u Sarajevu u periodu od 11.00 do 14.00 sati. Pozivamo građane i predstavnike medija da nam se pomenutog dana pridruže na ceremoniji obilježavanja početka kampanje i na taj način podrže naše zajedničke napore u borbi protiv ove veoma opasne i štetne društvene pojave, obavještavaju iz MUP-a KS.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.