Početak radova u aprilu: Potpisan Ugovor za izgradnju fiskulturne sale u SŠC “Nedžad Ibrišimović” *Arhiva

Info: Aktivni članci 571, Arhivirani članci 4683

Ugovor za izgradnju fiskulturne sale u SŠC “Nedžad Ibrišimović” potpisali su danas u Općini Ilijaš načelnik Akif Fazlić, ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić i direktor firme Fazum gradnja Muamer Fazlić.

Potpisivanju su prisustvovali i direktor SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Amir Džafo, pomoćnica načelnika u službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac – Jozić i pomoćnik načelnika u službi za građanje Aziz Fazlić.

Ministrica Bogunić je kazala da je krajnji cilj njenog ministarstva da budžetska sredstva budu ravnomjerno raspoređena na sve obrazovne institucije na području cijelog kantona.

“Ministarstvo je izdvojilo 500.000,00 KM za izgradnju ove sale te za opremanje 150.000,00 KM. Drago nam je da će Srednjoškolski centar u Ilijašu dobiti novu salu i da će ona koristiti ne samo učenicima i profesorima, nego i stanovništvu općine Ilijaš što je i krajnja intencija Vlade KS. Svakako ćemo tražiti da budžetska sredstva budu ravnomjerno raspoređena što se tiče obrazovanja na području cijelog kantona,” kazala je Bogunić.

Načelnik Akif Fazlić je naglasio da su objekti obrazovanja i njihovo opremanje kontinuirani prioritet Općine Ilijaš.

“Općina Ilijaš nastavlja sa velikim i značajnim projektima u oblasti obrazovanja i ovo je jedan od tih projekata. Zadovoljstvo je da imamo nastavak dobre saradnje sa Vladom Kantona Sarajevo.

Sa ministricom Bogunić probat ćemo definisati još nekoliko značajnih projekata za općinu Ilijaš, prije svega radi se objektu OŠ “Podlugovi” i OŠ “Srednje”. Želimo da objekti u sferi obrazovanja na području općine Ilijaš u konačnici budu dovršeni sa svim zadovoljavajućim standardima.

Vrijednost projekta je 740.000,00 KM, Ministarstvo obrazovanja finansira 500.000,00 KM, a Općina Ilijaš 240.000,00 KM. Model sufinansiranja daje najbolje rezultate. Naravno, mi očekujemo od Vlade KS da nastavi intenzivno investirati u oblast obrazovanja i to je naše zajedničko ključno opredjeljenje”, rekao je Fazlić.

Direktor SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Amir Džafo kazao je da je projekat namjenjen mladima, kako sadašnjim učenicima, tako i budućim generacijama.

“Projekat je jako značajan jer je namjenjen mladima, a nosioci razvoja u budućnosti su upravo oni. Naša škola bila je dobra i do sada, a realizacijom ovog projekta bez sumnje će se povećati njena konkurentnost. Novi prostorni kapaciteti privući će učenike i iz drugih gradova, naših graničnih općina Visokog i Breze. Vjerujemo da će u budućnosti ovaj objekat služiti, ne samo učenicima, nego cijeloj lokalnoj zajednici. Koristim priliku da se zahvalim općinskom načelniku i službi za društvene djelatnosti, te posebno službi za građanje koja je sve potrebne procedure obavila u rekordnom roku uz dobru saradnju sa školom.” rekao je Džafo.

Radovi bi trebali početi u aprilu, a rok za završetak je šest mjeseci. Izvođač je firma “Fazum gradnja”,  a stručni nadzor vršit će Zavod za izgradnju KS.

Izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.