Počinje prijava za vakcinaciju stanovnika KS koji nisu osiguranici Zavoda

Redakcija 6. apr 2021 ID: 13378
Vaša reklama ovdje
062-118-465
Vaša reklama ovdje
062-118-465

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo uspostavio je, u saradnji sa ugovornim implementatorom integralnog informacionog sistema firmom MedIT, novu aplikaciju namijenjenu stanovnicima Kantona Sarajevo koji nisu osiguranici tog zavoda a žele se vakcinisati.

Nova aplikacija dostupna je na linku. Putem te aplikacije stanovnici sa prebivalištem u Kantonu Sarajevo, koji nisu osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, mogu se registrovati za proces vakcinacije u Kantonu Sarajevo – navodi se.

Kako se ističe u saopćenju za javnost, kao i kod prethodne aplikacije, proces prijave za vakcinaciju sastoji se od tri koraka.

Stanovnik Kantona Sarajevo, koji nije osiguranik Zavoda, popunit će i dostaviti tražene podatke. Po okončanju procesa, registrovani korisnik dobit će potvrdu registracije. Tačnost podataka o prebivalištu bit će provjerena prije upisa u konačni registar – navodi se.

Iz Zavoda naglašavaju da je ta aplikacija (kao i prethodna) namijenjena isključivo stanovnicima Kantona Sarajevo, da je proces registracije za sve stanovnike Kantona Sarajevo dobrovoljan (a ne obligatoran) i da se tako iskazuje vlastita zainteresovanost za proces vakcinacije u Kantonu Sarajevo.

Obzirom da je registracija zainteresovanih pacijenata kontinuiran proces, svi osiguranici i svi građani Kantona Sarajevo će zasigurno imati dovoljno vremena da iskažu interes za vakcinaciju – navodi se.

Ponavljaju da ‘zasigurno nijedan stanovnik Kantona Sarajevo neće ostati uskraćen za mogućnost da iskaže interes da bude vakcinisan’.

Redoslijed vakcinacije vršit će se prema epidemiološkim prioritetima koje utvrđuje Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a ne prema redoslijedu prijave putem aplikacije – ističu.

Kako navode u saopćenju za javnost, Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo kontinuirano će pružati podršku tom procesu i blagovremeno obavještavati javnost o procesu vakcinacije.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 6. apr 2021 @16:52 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2104-061652-13378 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button