Počinju sa radom ugostiteljski objekti u Kantonu Sarajevo

Redakcija 21. apr 2021 ID: 14540

Vlada Kantona Sarajevo na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donijela je Zaključak kojim se dozvoljava početak rada ugostiteljskim subjektima i to na način da za jednim stolom mogu biti maksimalno 4 lica, a maksimalno 20 lica može biti u objektu. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata ograničeno je na 20:00 sati.

Pored ove naredbe dozvoljen je još početak rada djelatnosti kockanja i kalađenja, fitnes centara i teretana, wellness i spa centara, te javnih bazena.

Nastavni proces za učenike od 1. do 4/5. razreda, te učenike 7. i 8. razreda predmetne nastave javnih i privatnih škola i učenike paralelnih škola odvijat će se po kombinovanom modelu u prostorijama škole, dok ostali nastavljaju sa online modelom.

Nastavu u učionicama pohađat će i učenici 3. razreda javnih i privatnih srednjih škola i svi učenicu JU Srednja muzička škola, dok će studenti nastaviti praktikovati online model nastave, a pohađanje vježbi i ispita biti će dozvoljeno u prostorijama ustanove, u grupama od po 20 osoba.

Ovaj zaključak na snazi će biti sve do 03.05.2021. godine.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 21. apr 2021 @17:33 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2104-211733-14540 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button