Podizanje kvalitete praktične nastave za zanimanje Operater na CNC mašinama u SŠC “Nedžad Ibrišimović”

Info: Aktivni članci 533, Arhivirani članci 3594

J.U. Srednjoškolski centar „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš je aplicirala na Javni poziv Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke i informisanja za prikupljanje projekata koji imaju za cilj podizanje kvalitete nastave u stručnim školama.

Projekt je u cijelosti odobren i podržan sredstvima u vrijednosti od 11.969,10 KM, koja su prebaćena Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo zaduženom za njegovu realizaciju.

Nabavku mašine izvršilo je Kantonalno Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade preko školske komisije u sastavu: Ibrahim Salčinović, Emira Muratović i Sađa Memić, putem Portala javnih nabavki BiH, a u skladu sa Zakonom o Javnim Nabavkama BiH.

CNC graverka 4060 će uveliko podići kvalitet praktične nastave za učenike mašinske tehničke škole i mašinske stručne škole, koji će imati mogućnost da pored teorijskog znanja steknu i praktično iskustvo.

Učenici će moći da sami kompjuterski programiraju režim rada i operacije na navedenoj mišini, a osim toga moći će i samostalno da obrađuju drvo, plastiku i lake metale.

Tekst pripremio: Muris Masnopita
Foto: Medina S. Alajmović
Izvor: SŠC “Nedžad Ibrišimović” @Facebook

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.