Podlugovi: U sklopu manifestacije „Selam, ya Resulallah“ proučen mevlud za žene *Arhiva

FotoIlijaš

U sklopu manifestacije „Selam, ya Resulallah“ danas  je u prepunoj džamiji „Ljepotici“ u Podlugovima proučen mevlud za žene u povodu obilježavanja rođendana poslanika Muhammeda a.s.

Na početku bogatog dvosatnog programa proučen je Ja sin šehidima. Na mevludu su pored tradicionalnog mevludskog teksta , ženske članice hora MIZ-e Sarajevo učile i odlomke iz Kur’ana, te ilahije i kaside.

-Danas je 166. manifestacija koja se  svakog 11. u mjesecu obilježava u ovom džematu. Ovaj put program je u sklopu aktivnosti „Selam, ya Resulallah“.

Mevludske svečanosti kod Bošnjaka su duboko ukorijenjene kao najdublji vid iskazivanja ljubavi prema Muhammedu a.s. Tako su Bošnjaci u raznim prilikama priređivali mevludske svečanosti, a bilo je i onih koji su to činili redovno svake godine.

Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.