Podlugovima treba bezbjedan prelaz preko pruge *Arhiva

Info: Aktivni članci 515, Arhivirani članci 3594

Stanovnici Podlugova svakodnevno su suočeni su sa brojnim problemima i neostvarenim obećanjima, među kojima je i nedostatak bezbjednog prelaska preko pruge.

Prema riječima jednog od mještana koji svakodnevno prolazi ovim dijelom, koji ističe da je stvar ozbiljna, a kazao nam je ovako, “Ovo je idealna prilika da se pokuša preći preko vagona, okliznuti se, povrijediti glavu, nogu, kičmu i prije vremena otići u penziju kao invalid.

Dječak je nastradao prelazeći preko vagona. Bolesni starci moraju kružiti po 200, 300 metara da bi otišli po lijekove, čovjek je zakasnio na posao, a momak isprljao ruke od masne vagone preskakajući ih, a krenuo je dragoj. Nikako da se opametimo!!!. Jer je jednom otpravniku mrsko staviti rukavice, i razdvojiti vagone pola metra… Sramota.

Inače, stanovnici Podlugova su u izuzetno lošem položaju jer je svaki prelazak preko pruge rizičan. Oni imaju veoma lošu pješačku komunikaciju kada je u pitanju odlazak na stanicu do javnog prevoza, odlazak do škole ili trgovine, a da bi došli do toga moraju prelaziti preko pruge ili koristiti duži, obilazni put od 300 metara.

Naravno ne možemo biti a da se ne osvrnemo na Savjet MZ Podlugovi koji slabo da se bavi problemima građana iako ima sve adute za to kao i obavezu.

Moramo napomenuti da je ovaj problem u fazi rješavanja, a kao što smo objavili u jednom od naših članaka “Uskoro izgradnja podzemnog pješačkog prolaza ispod pruge u Podlugovima” izrađen je IDEJNI PROJEKAT za podzemni pješački prolaz ispod pruge (slika ispod).

5e08dea85ccdf 5e08deb4ca03a

 

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.