Pogledajte kako fabrika u Ilijašu svakog dana truje građane! *Arhiva

Info: Aktivni članci 550, Arhivirani članci 4683

Na Facebook stranici Prljavi grad Sarajevo objavljen je video koji su dobili iz ilijaša, a na kojem se vidi gusti crni dim koji kulja iz dimnjaka jedne fabrike, koja, kako je napisano, svakog jutra i u toku dana truje građane lijaša i Kantona Sarajevo!

Dodaje se da su se mještani žalili “nema kome nisu, pismeno, međutim niko se nije udostojio da reaguje“. Svaka inspekcija, kako je preneseno, kaže da to nije u njihovoj nadležnosti.

Valjda će sad neko ovo vidjeti i zainteresovati se. Poznat je profitabilni, privredni subjekt, koji zagađuje, poznata adresa, pitamo se šta i ko se čeka da reaguje i spriječi ovaj očigledni ekocid nad građanima!?“, navedeno je.

Sa ove stranice građane Sarajeva ohrabruju da prijavljuju poznate zagađivače nadležnim službama, te da jave ishod tih prijava, kako bi mogli pratiti njihovu realizaciju.

Velike industrijske pogone-zagađivače, kako navode građani trebaju prijaviti federalnoj inspekciji, a manje kantonalnoj na 033 770 156 od 8:00 – 16:00 ili slanjem poruke putem vibera na 061 160 926 radnim danima od 16:00 – 22:00 i vikendom.

Provjeravaćemo u Skupštini da li rade svoj posao“, zaključuje se. – piše portal RadioSarajevo.ba

Video pogledajte klikom ovdje.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.