Pogledajte nove cijene cigareta od 1. januara *Arhiva

Info: Aktivni članci 553, Arhivirani članci 4683

U skladu s odlukom Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH o utvrđivanju specifične i minimalne akcize na cigarete i duhan za pušenje za 2019. godinu, svi veliki proizvođači i distributeri cigareta morali su do 30. novembra 2018. godine dostaviti nove kalkulacije maloprodajnih cijena cigareta i duhana za pušenje koje će biti na snazi od početka 2019. godine.

Iz UIO podsjećaju da, u sladu sa odlukom o utvrđivanju specifične i minimalne akcize  na cigarete i duhan za pušenje za 2019. godinu, po paklici cigareta će se u 2019. godini plaćati proporcionalana akciza u visini 42 posto maloprodajne cijene i specifična akciza u iznosu od 1,65 KM po paklici.

Po kilogramu duhana za pušenje u 2019. godini plaćat će se akciza u iznosu od 114,40 KM.

Na internet stranici UIO obajevljeni su dokumenti s novim maloprodajnim cijenama cigareta i duhana za pušenje, koje će se primjenjivati od 1. januara.

Novi cjenovnik:
Davidoff Classic 5,70 KM
Davidoff Gold 5,70 KM
Davidoff Gold Slims 5,70 KM
Boss Classic, Gold, Blue i Bluie Slim 4,80 KM
Aura red, gold i silver 5,20 KM
Drina gold, silver i jedina 4,90 KM
Code blue, red i sky 4,70 KM
Marlboro 5,50 KM

Ostale cijene cigareta možete pogledajti u foto galeriji sipod

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.