Pogledajte obraćanje Nikšića nakon Glavnog odbora SDP-a (VIDEO)

BiH

Nakon višesatnog čekanja i neizvjesnosti medijima se obratio Predsjednik SDP-a te potvrdio da SDP neće ići u koaliciju sa nacionalnim strankama.

“Glavni odbor SDP-a je donio odluku da SDP neće u koaliciju sa etnonacionalnim stankama SDA, SNSD i HDZ. GO smatra da je SDA uništila svaku mogućnost za ulazak SDP-a presudnom podrškom HDZ-u i SNSD-u biranjem njihovih delegata u Dom naroda BiH čime je omogućena blokada svih procesa. Smatramo da je SDA cijelo vrijeme igrala duplu igru, pozivajući SDP i Bh.blok u vlast, a u isto vrijeme iskoristila priliku da ojača poziciju SNSD-a i HDZ-a”, rekao je Nikšić.

Autor članka je Redakcija sa 270 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.