Pokrenuta peticija za umanjivanje doprinosa i dnevnica zdravstvenim radnicima koji štrajkuju *Arhiva

Info: Aktivni članci 610, Arhivirani članci 4683

Na internetu je pokrenuta online-peticija po nazivom “umanjivanje doprinosa i dnevnica svim zdravstvenim radnicima u Kantonu Sarajevo koji su u štrajku“.

Peticija koja se može pronaći na ovom linku odgovor je na činjenicu da su 2. septembra zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo stupili u štrajk, koji nije podržan čak ni od Sindikata doktora. Kao autor peticije se navodi Almir Branković.

“Općenito smo svi već dobro upoznati sa neradom i načinom funkcionisanja samog sistema o zdravstvenih radnika. Upravo su oni odlučili da sve građane Kantona Sarajevo drže kao taoce, a da bi dobili veće plate, koje su već ionako prevelike. Prosječna plata medicinske sestre se kreće oko 1.500 KM plus topli obrok plus naknada za prevoz. Za svaki dan štrajka, Sindikat zdravstvenih radnika po čijem nalogu se i štrajkuje uredno isplaćuje plate, doprinose i dnevnice za svoj svakodnevni nerad, a građani Kantona Sarajevo ispaštaju jer se primaju samo hitni slučajevi”, kaže se u opisu peticije.

Inače, na jučeranjem sastanku predstavnika štrajkačkog tima zdravstvenih radnika u Kantonu Sarajevo sa predstavnicima Vlade nije postignut dogovor te je najavljeno zaoštravanje štrajka, odnosno primanje isključivo hitnih slučajeva u zdravstvenim ustanovama. Za ponedjeljak, 7. oktobar tačno u podne pred zgradom Vlade KS najavljeni su masovni protesti zdravstvenih radnika.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.