Policija kreće u provjeru: Čuvate li svoje oružje *Arhiva

Info: Aktivni članci 618, Arhivirani članci 4683

Pravne i fizičke osobe koja posjeduju registrirano vatreno naoružanje dužne su u roku od godinu dana, od dana stupanja na snagu ovog Zakona, osigurati uvjete smještaja i čuvanja naoružanja i streljiva .

PU Mostar će u sljedećem vremenskom razdoblju sukladno čl. 79 i čl. 32. ‘Zakona o oružju i streljivu u Hercegovačko neretvanskoj županiji’, vršiti provjeru uvjeta smještaja i čuvanja oružja i streljiva, ističe u priopćenju MUP HNŽ.

Pravne i fizičke osobe koja posjeduju registrirano vatreno naoružanje dužne su u roku od godinu dana, od dana stupanja na snagu ovog Zakona, osigurati uvjete smještaja i čuvanja naoružanja i streljiva sukladno čl. 32. ovog Zakona, koji propisuje čuvanje oružja i streljiva. ”Član 32. Stav 1. glasi ‘Oružje i streljivo čuvaju se na način da nisu dostupni drugim osobama, posebno djeci, zaključano i odvojeno u metalnom ormaru, drvenom ormaru, sefu ili sličnom spremištu, koje se ne može otvoriti alatom obične uporabe. Fizičke osobe koje ne poštuju ove propise, bit će kažnjeni novčanim iznosom od 1.200,00 do 2.500,00 KM, sukladno čl. 66. ovog Zakona.

Fizičke osobe koje ne dopuste policijskom službeniku da utvrdi postojanje uvjeta za siguran smještaj i čuvanje oružja, bit će kažnjeni novčanim iznosom od 800,00 do 2.200,00 KM, sukladno ‘Pravilnik o načinu i uvjetima za siguran smještaj i čuvanje oružja i municije”.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.