Policija kreće u provjeru: Čuvate li svoje oružje *Arhiva

ObavještenjaZanimljivosti

Pravne i fizičke osobe koja posjeduju registrirano vatreno naoružanje dužne su u roku od godinu dana, od dana stupanja na snagu ovog Zakona, osigurati uvjete smještaja i čuvanja naoružanja i streljiva .

PU Mostar će u sljedećem vremenskom razdoblju sukladno čl. 79 i čl. 32. ‘Zakona o oružju i streljivu u Hercegovačko neretvanskoj županiji’, vršiti provjeru uvjeta smještaja i čuvanja oružja i streljiva, ističe u priopćenju MUP HNŽ.

Pravne i fizičke osobe koja posjeduju registrirano vatreno naoružanje dužne su u roku od godinu dana, od dana stupanja na snagu ovog Zakona, osigurati uvjete smještaja i čuvanja naoružanja i streljiva sukladno čl. 32. ovog Zakona, koji propisuje čuvanje oružja i streljiva. ”Član 32. Stav 1. glasi ‘Oružje i streljivo čuvaju se na način da nisu dostupni drugim osobama, posebno djeci, zaključano i odvojeno u metalnom ormaru, drvenom ormaru, sefu ili sličnom spremištu, koje se ne može otvoriti alatom obične uporabe. Fizičke osobe koje ne poštuju ove propise, bit će kažnjeni novčanim iznosom od 1.200,00 do 2.500,00 KM, sukladno čl. 66. ovog Zakona.

Fizičke osobe koje ne dopuste policijskom službeniku da utvrdi postojanje uvjeta za siguran smještaj i čuvanje oružja, bit će kažnjeni novčanim iznosom od 800,00 do 2.200,00 KM, sukladno ‘Pravilnik o načinu i uvjetima za siguran smještaj i čuvanje oružja i municije”.

TAGOVI:
/ /
Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.