Policija kreće u provjeru: Čuvate li svoje oružje *Arhiva

Zanimljivosti

Pravne i fizičke osobe koja posjeduju registrirano vatreno naoružanje dužne su u roku od godinu dana, od dana stupanja na snagu ovog Zakona, osigurati uvjete smještaja i čuvanja naoružanja i streljiva .

PU Mostar će u sljedećem vremenskom razdoblju sukladno čl. 79 i čl. 32. ‘Zakona o oružju i streljivu u Hercegovačko neretvanskoj županiji’, vršiti provjeru uvjeta smještaja i čuvanja oružja i streljiva, ističe u priopćenju MUP HNŽ.

Pravne i fizičke osobe koja posjeduju registrirano vatreno naoružanje dužne su u roku od godinu dana, od dana stupanja na snagu ovog Zakona, osigurati uvjete smještaja i čuvanja naoružanja i streljiva sukladno čl. 32. ovog Zakona, koji propisuje čuvanje oružja i streljiva. ”Član 32. Stav 1. glasi ‘Oružje i streljivo čuvaju se na način da nisu dostupni drugim osobama, posebno djeci, zaključano i odvojeno u metalnom ormaru, drvenom ormaru, sefu ili sličnom spremištu, koje se ne može otvoriti alatom obične uporabe. Fizičke osobe koje ne poštuju ove propise, bit će kažnjeni novčanim iznosom od 1.200,00 do 2.500,00 KM, sukladno čl. 66. ovog Zakona.

Fizičke osobe koje ne dopuste policijskom službeniku da utvrdi postojanje uvjeta za siguran smještaj i čuvanje oružja, bit će kažnjeni novčanim iznosom od 800,00 do 2.200,00 KM, sukladno ‘Pravilnik o načinu i uvjetima za siguran smještaj i čuvanje oružja i municije”.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.