Polovinom sljedeće sedmice bit će poznata imena kandidata za ministarske pozicije u Vladi KS *Arhiva

BiH

Polovinom sljedeće sedmice bit će poznata imena kandidata za ministarske pozicije u Vladi KS, potvrđeno je za agenciju Patria iz više političkih stranaka koje će činiti izvršnu vlast u Sarajevskom kantonu. Naša stranka kandidirala je Edina Fortu za mandatara za sastav Vlade KS uz podršku svih pet preostalih partnera.

U toku su finalni dogovori među strankama ljevice Naše stranke, SDP BiH, DF-a o raspodjeli šest ministarstava, kao i strankama političkog centra Naroda i pravde, Saveza za bolju budućnost i Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

Kako saznaje agencija Patria, Savez za bolju budućnost ponudit će kandidate za ministra za boračka pitanja i ministra kulture i sporta. Aktuelni ministar kulture i sporta je Mirvad Kurić koji je osvojio mandat skupštinskog zastupnika ispred SBB-a.

Danas će biti nastavljeni dogovori oko preostala četiri ministarstva između Naroda i pravde i NBL-a. A to su Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U bloku ljevice, kako tvrde, još uvijek nisu postigli dogovor. Sve će zavisiti i od kandidata koje žele ponuditi na ministarske pozicije. Predstavnici tih stranaka svakodnevno održavaju sastanke pa će i raspodjela među tri stranke biti rezultat dogovora. Kako je potvrđeno za Patriju nijedna stranka u tom bloku nema zahtjeve prema druga dva partnera.

Blok ljevice ponudit će kandidate za ministra zdravstva, rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica, saobraćaja, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, komunalne privrede i infrastrukture i pravde i uprave.

Autor članka je Redakcija sa 281 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.