Polovinom sljedeće sedmice bit će poznata imena kandidata za ministarske pozicije u Vladi KS *Arhiva

Info: Aktivni članci 556, Arhivirani članci 4683

Polovinom sljedeće sedmice bit će poznata imena kandidata za ministarske pozicije u Vladi KS, potvrđeno je za agenciju Patria iz više političkih stranaka koje će činiti izvršnu vlast u Sarajevskom kantonu. Naša stranka kandidirala je Edina Fortu za mandatara za sastav Vlade KS uz podršku svih pet preostalih partnera.

U toku su finalni dogovori među strankama ljevice Naše stranke, SDP BiH, DF-a o raspodjeli šest ministarstava, kao i strankama političkog centra Naroda i pravde, Saveza za bolju budućnost i Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

Kako saznaje agencija Patria, Savez za bolju budućnost ponudit će kandidate za ministra za boračka pitanja i ministra kulture i sporta. Aktuelni ministar kulture i sporta je Mirvad Kurić koji je osvojio mandat skupštinskog zastupnika ispred SBB-a.

Danas će biti nastavljeni dogovori oko preostala četiri ministarstva između Naroda i pravde i NBL-a. A to su Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U bloku ljevice, kako tvrde, još uvijek nisu postigli dogovor. Sve će zavisiti i od kandidata koje žele ponuditi na ministarske pozicije. Predstavnici tih stranaka svakodnevno održavaju sastanke pa će i raspodjela među tri stranke biti rezultat dogovora. Kako je potvrđeno za Patriju nijedna stranka u tom bloku nema zahtjeve prema druga dva partnera.

Blok ljevice ponudit će kandidate za ministra zdravstva, rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica, saobraćaja, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, komunalne privrede i infrastrukture i pravde i uprave.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.