Pomoć Caritasa Švicarske za domaćinstava na području općine Ilijaš

Info: Aktivni članci 350, Arhivirani članci 4695

U sklopu projekta “Interventna pomoć” sa ciljem da se pomognu domaćinstva koja su u potrebi i dodatno pogođena pandemijom korona virusa, švicarski Caritas uz podršku Švicarske vlade i privatnih donacija u općini Ilijaš i 18 drugih općina BiH će u periodu od tri mjeseca pružiti pomoć za 50 porodica sa naše općine.

Prijedlog za korisnike navedenog programa su uradile mjesne zajednice sa resornom službom, na osnovu pravilnika i kriterija dobijenih od strane donatora, koji je u konačnici verifikovao i sačinio završnu listu.

Korisnici ovoga programa će u tri navrata dobiti vaučere (novčane bonove) koje mogu koristiti u TC BINGO, a vrijednost vaučera po porodici utvrđena je na osnovu socioekonomskog i zdravstvenog statusa porodice, broja članova, te ukupnih primanja za svaku porodicu.

izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.