Pomozimo Batanu iz Visokog *Arhiva

Info: Aktivni članci 480, Arhivirani članci 3594

Teško da postoji Visočanin koji ne poznaje Batana piše portal visoko.co.ba. Bukva Idriz u raji poznatiji kao Batan prije rata je bio golman FK Zanatlija, po potrebi i igrač. Ostat će zauvijek zapisano i prepričavano kao urbana legenda da je Batan jedan od osnivača navijačke skupine “Demoni” i jedan od prvih vođa koji se dokazao u onoj historijskoj utakmici protiv Čelika. Tada je Batan zajedno sa još nekoliko hrabrijih “Demona” preplivao hladnu rijeku Bosnu, braneći navijačku čast Visokog u sukobu sa “Robijašima”. Ubrzo nakon toga je uslijedila i agresija. Batan je i tada bio gdje treba, u rovu, na prvoj liniji odbrane svog grada. Njegov brat Senad je poginuo braneći Visoko.

I nakon rata Batan je ostao vezan za stadion Luke, FK Zanatlije i NK Bosna. O golmanu Zanatlija je snimljen i film, koji je prikazan i u New Yorku na festivalu koji je utemeljio Robert De Niro. Odigrao je Batan puno utakmica i upisao puno, kako pobjeda, poraza, tako i neriješenih rezultata. A sada igra onu najvažniju, u kojoj mora pobijediti da bi preživio.

Za pobjedu smo mu na ovom terenu koji nije fudbalski potrebni i svi mi koji to možemo i koji smo u prilici. Teška bolest koja je zadesila našeg sugrađanina praćena je i teškom finansijskom situacijom, kao i trenutno za život neuslovnom kućom. Krov prokišnjava, vlaga je po zidovima, vodovodne cijevi su oštećene, ide zima potreban je ogrijev.

Raja sa Stanice i prvi komšija Marinko već duži vremenski period brinu o Batanu, nisu zaboravili svog jarana, već mjesecima su uz njega i dok je bio u bolnici i sada kada je na kućnom liječenju. Od kupovine skupih lijekova, do drugih potrepština, brinu se o svemu, ali da spasimo Batana potrebni smo svi u mjeri u kojoj to možemo.

Ovaj tekst je i svojevrstan apel za pomoć, da pomognemo čovjeku u nevolji i pokažemo ljudskost, kao i mnogo puta ranije u ovakvim situacijama gdje se ne dijelimo na ove ili one, nego smo jednostavno Visočani.- piše visoko.co.ba.

Ukoliko se neko od vas odluči pomoći Batanu to možete učiniti putem njegovih prijatelja, koje možete kontaktirati na sljedeće brojeve:

Marinko: 061/297-060
Elko: 061/646-366
Mirnes: 061/915-673

izvor: Visoko.co.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.