Porodica Beširević od prerade ćurekotovog ulja do proizovodnje prirodne kozmetike *Arhiva

BiHIlijaš

Porodica Beširević je pokrenula kompaniju „Mnogo dobro“ prije pet godina u Ilijašu, te nije ni slutila da će od prerade ćurekotovog ulja doći do proizvodnje širokog asortimana prirodne kozmetike. Danas svoje kupce imaju širom zemlje, ali Beširevići smatraju da obrti poput ovog mogu dobro poslovati kroz održavanje odnosa sa pojedinačnim kupcima i tako graditi mrežu povjerenja.

„Proizvodimo po narudžbi, naši proizvodi uvijek svježi. Potpuno su prirodni i ne sadrže nikakve štetne, sintetičke dodatke. Zbog toga smo stekli povjerenje kupaca. Proizvodimo prirodnu kozmetiku i pristalice smo tradicionalnog pogleda na istu. Zbog potražnje, ali i tempa i načina života, u ponudi imamo i proizvode koji su umjerenog pogleda na prirodnu kozmetiku, te sadrže sredstva dozvoljena i odobrena za upotrebu u prirodnoj kozmetici u minimalnim količinama“, pojašnjava Vildan Beširević, koji stoji iza dizajn rješenja i pripreme linije proizvoda „Mnogo dobro“.

„Želimo imati proizvode iza kojih možemo stati. Kada radite u ovom sektoru izuzetno je važno da vam se kupac vrati. Ne smijete sebi dozvoliti da lošim proizvodom izgubiti mušteriju, i u shvatanju vrijednosti tog odnosa, postavljate temelje za rast i razvoj. Trendovi se mijenjaju, nekada je novost na tržištu bila kokosova krema, nekad tikvino i ćurekotovo ulje, hidrolati, mi pratimo te promjene i nastojimo ponuditi ono što se traži“, dodaje Beširević.

U sklopu podrške USAID/Sweden FARMA II Projekta, obrt „Mnogo dobro“ danas predstavlja svoje proizvode na Sarajevo Holiday Marketu. Kažu da kupaca ima, bez obzira na snijeg koji je danas dočekao prodavače u Hastahani.

„Od hladno presanih, ekstra djevičanskih, nerafiniranih ulja nudimo kokosovo, bademovo, lješnjakovo,ulje košpica marelice, ulje divljeg nara, laneno, čurukotovo, tikvino i susamovo, . Posebnost naših ulja je u svježini. O tome i kupci vode računa, jer nešto što stoji preko šest mjeseci na rafama marketa – sigurno gubi na ljekovitim svojstvima. Postepeno se podiže svijest o važnosti kvalitete proizvoda, a s tim i naša šansa na tržištu. Zato smo ovdje“, zaključuje Beširević.

Posjetite Mnogo Dobro na Facebook ovdje ili na www.mnogodobro.ba.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa farmabih.ba@Preuzeto.
Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.