Posjeta Melisi Ramčilović talentovanoj studentici Likovne akademije u Sarajevu

BiHIlijaš

Da ima mnogo skrivenih talenata o kojima se malo zna i piše, potvrdila je današnja posjeta članova Podružnice Udruženja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka Ilijaš porodici Rafeta Ramčilovića. Ova petočlana porodica ima kćerku Melisu, koja studira Likovnu akademiju nastavnički smjer u Sarajevu.

Melisa, skromna ali izuzetno talentovana studentica je prije nepune dvije godine završila srednju mašininsku školu u SŠC „Nedžad Ibrišimović „ Ilijaš. Njen talenat i velika ljubav prema slikanju otvorili su joj je vrata Likovne akademije. I, kako reče, nije bilo nimalo lako nakon 5 dana (koliko je trajao prijemni ispit) naći se na trećem mjestu rang liste upisanih studenata akademske 2017/2018. godine. To samo pokazuje koliki je talenat i kakvi su rezultati rada ove uspješne studentice II godine studija Likovne akademije.

Saznavši da je Melisa veoma vrijedna i talentovana studentica, a da za ovu akademsku godinu nije dobila nikakvu stipendiju, članovi Podružnice Udruženja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka, Ilijaš na jednoj od sjednica donijeli su odluku da joj uruče stipendiju i tako donekle olakšaju studiranje.

Porodicu Ramčilović u nedelju, 13.01.2019.godine, u popodnevnim satima posjetili su predsjednik Podružnice Mersudin Ličina, potpresjednica Mirzeta Kašić Lelo, sekretar Rasim Rastoder i blagajnik Elvir Škrijelj i ovom prilikom Melisi Ramčilović uručili stipendiju. Želimo da joj ovaj naš mali gest pažnje bude podstrek ka nizanju uspjeha u daljem učenju i radu. Isto tako, nadamo se da ćei drugi imati sluha i finansijski pomoći našoj Melisi i drugim nadarenim učenicima i studentima.

Ujedno obavještavamo i druge zainteresovne studente da je Podružnica Udruženja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka, Ilijaš odlučila da će od septembra 2019.godine dodjeljivati nekoliko
stipendija najboljim i talentovanim studentima. Kriteriji za dodjelu bit će naknadno objavljeni.

Tekst: Dr.sci. Mirzeta Kašić Lelo,prof.

Autor članka je Redakcija sa 144 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.