Posjeta Melisi Ramčilović talentovanoj studentici Likovne akademije u Sarajevu *Arhiva

Info: Aktivni članci 537, Arhivirani članci 4683

Da ima mnogo skrivenih talenata o kojima se malo zna i piše, potvrdila je današnja posjeta članova Podružnice Udruženja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka Ilijaš porodici Rafeta Ramčilovića. Ova petočlana porodica ima kćerku Melisu, koja studira Likovnu akademiju nastavnički smjer u Sarajevu.

Melisa, skromna ali izuzetno talentovana studentica je prije nepune dvije godine završila srednju mašininsku školu u SŠC „Nedžad Ibrišimović „ Ilijaš. Njen talenat i velika ljubav prema slikanju otvorili su joj je vrata Likovne akademije. I, kako reče, nije bilo nimalo lako nakon 5 dana (koliko je trajao prijemni ispit) naći se na trećem mjestu rang liste upisanih studenata akademske 2017/2018. godine. To samo pokazuje koliki je talenat i kakvi su rezultati rada ove uspješne studentice II godine studija Likovne akademije.

Saznavši da je Melisa veoma vrijedna i talentovana studentica, a da za ovu akademsku godinu nije dobila nikakvu stipendiju, članovi Podružnice Udruženja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka, Ilijaš na jednoj od sjednica donijeli su odluku da joj uruče stipendiju i tako donekle olakšaju studiranje.

Porodicu Ramčilović u nedelju, 13.01.2019.godine, u popodnevnim satima posjetili su predsjednik Podružnice Mersudin Ličina, potpresjednica Mirzeta Kašić Lelo, sekretar Rasim Rastoder i blagajnik Elvir Škrijelj i ovom prilikom Melisi Ramčilović uručili stipendiju. Želimo da joj ovaj naš mali gest pažnje bude podstrek ka nizanju uspjeha u daljem učenju i radu. Isto tako, nadamo se da ćei drugi imati sluha i finansijski pomoći našoj Melisi i drugim nadarenim učenicima i studentima.

Ujedno obavještavamo i druge zainteresovne studente da je Podružnica Udruženja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka, Ilijaš odlučila da će od septembra 2019.godine dodjeljivati nekoliko
stipendija najboljim i talentovanim studentima. Kriteriji za dodjelu bit će naknadno objavljeni.

Tekst: Dr.sci. Mirzeta Kašić Lelo,prof.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.