Posjeta Melisi Ramčilović talentovanoj studentici Likovne akademije u Sarajevu *Arhiva

Aktivni članci 809 od 832, Arhivirani članci 2689 od 2704

Da ima mnogo skrivenih talenata o kojima se malo zna i piše, potvrdila je današnja posjeta članova Podružnice Udruženja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka Ilijaš porodici Rafeta Ramčilovića. Ova petočlana porodica ima kćerku Melisu, koja studira Likovnu akademiju nastavnički smjer u Sarajevu.

Melisa, skromna ali izuzetno talentovana studentica je prije nepune dvije godine završila srednju mašininsku školu u SŠC „Nedžad Ibrišimović „ Ilijaš. Njen talenat i velika ljubav prema slikanju otvorili su joj je vrata Likovne akademije. I, kako reče, nije bilo nimalo lako nakon 5 dana (koliko je trajao prijemni ispit) naći se na trećem mjestu rang liste upisanih studenata akademske 2017/2018. godine. To samo pokazuje koliki je talenat i kakvi su rezultati rada ove uspješne studentice II godine studija Likovne akademije.

Saznavši da je Melisa veoma vrijedna i talentovana studentica, a da za ovu akademsku godinu nije dobila nikakvu stipendiju, članovi Podružnice Udruženja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka, Ilijaš na jednoj od sjednica donijeli su odluku da joj uruče stipendiju i tako donekle olakšaju studiranje.

Porodicu Ramčilović u nedelju, 13.01.2019.godine, u popodnevnim satima posjetili su predsjednik Podružnice Mersudin Ličina, potpresjednica Mirzeta Kašić Lelo, sekretar Rasim Rastoder i blagajnik Elvir Škrijelj i ovom prilikom Melisi Ramčilović uručili stipendiju. Želimo da joj ovaj naš mali gest pažnje bude podstrek ka nizanju uspjeha u daljem učenju i radu. Isto tako, nadamo se da ćei drugi imati sluha i finansijski pomoći našoj Melisi i drugim nadarenim učenicima i studentima.

Ujedno obavještavamo i druge zainteresovne studente da je Podružnica Udruženja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka, Ilijaš odlučila da će od septembra 2019.godine dodjeljivati nekoliko
stipendija najboljim i talentovanim studentima. Kriteriji za dodjelu bit će naknadno objavljeni.

Tekst: Dr.sci. Mirzeta Kašić Lelo,prof.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.