Posjeta ministrice Sofić: Dogovorena nabavka sanitetskog vozila i završetak rekonstrukcije zgrade DZ *Arhiva

Aktivni članci 736 od 759, Arhivirani članci 2689 od 2704

Općinski načelnik Akif Fazlić održao je radni sasatanak ministricoma zdravstva Kantona Sarajevo Amelom Sofić.

Sastanku su također prisustvovali i generalni direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo Mehmed Kulić, pomoćnica generalnog direktora JU DZKS Dženana Tanović, šefica odjeljenja za finansijsko – ekonomske poslove u Ministarstvu zdravstva Fadila Agić, direktrica OJ Dom zdravlja Ilijaš Amra Matoruga, vijećnik u Općinskom vijeću Ilijaš Alen Bumbulović, pomoćnica načelnika u službi za društvene djelatnosti Sanja Zagorac – Jozić.

Zaključak sastanka bio je da će se u narednom periodu kroz Budžet KS i participaciju Općine Ilijaš planirati završetak potpune sanacije objekta B Doma zdravlja Ilijaš i nabavka sanitetskog vozila.

Direktorica OJ Dom zdravlja Ilijaš Amra Matoruga ovom prilikom je kazala:

“Danas smo svjedočili dobrom i konstruktivnom sastanku. Dogovorili smo daljnju saradnju na projektima koji su u zaostatku iz 2018. godine. To je prije svega završetak centralnog objekta DZ Ilijaš, tačnije bloka B, koji podrazumijeva sanaciju mokrih čvorova i garaža za službena vozila.

Drugi problem koji je aktualizaran je nabavka sanitetskog vozila. Posjedujemo staro sanitetsko vozilo koje pokriva potrebe stanovništva na cijeloj općini Ilijaš, a znamo da je općina prostorno velika i da se ne mogu zadovoljiti potrebe sa jednim vozilom.”

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić zahvalio se ministrici Sofić i direktoru Kuliću na posjeti, te naglasio da je Općina Ilijaš spremna sudjelovati u realizaciji projekata koji su definisani kao prioritetni.

“Konkretizirali smo najbitnije stvari za koje cijenimo da su sa aspekta prioriteta trebale ući u realizaciju.

Dva ključna projekta jesu završetak potpune sanacije objekta B Doma zdravlja Ilijaš i nabavka sanitetskog vozila. Ova dva projekta ćemo kandidirati kroz Budžet Kantona Sarajevo za 2020. godinu.

Posjedujemo svu potrebnu dokumentaciju za realizaciju tih projekata i nadamo se da će se naći u Budžetu KS. Naravno, Općina Ilijaš je uvijek spremna da participira u svemu tome”, rekao je Fazlić.

Ministrica zdravstva KS Amela Sofić je naglasila spremnost da pomogne projekte koji bi građanima općine Ilijaš pružili bolju zdravstven zaštitu.

Došli smo da se upoznamo sa potrebama DZ Ilijaš, sa radom ove ustanove, njenim mogućnostima i potrebama. Upoznali smo se sa situacijom na terenu kada je u pitanju kadar, oprema i prostor. Ministarstvo zdravstva je spremno da pomogne kako bi građanima bila pružena što bolja zdravstvena zaštita”, kazala je Sofić.

Direktor JU Dom zdravlja KS Mehmed Kulić rekao je kako je odnos između Općine Ilijaš, JU Dom zdravlja KS i Ministarstva zdravstva KS veoma bitan i da su uspjeli pronaći tripartitni dogovor kako će realizovati zadnju fazu rekonstrukcije Doma zdravlja Ilijaš, te je dodao:

“Razgovarali smo o problemima u raznim službama DZ koje trebaju da se kadrovski dopune, o materijalima koji su nedostatni i o tehničkoj dopuni. Nadam se da ćemo u narednom periodu upotpuniti i poboljšati zdravstvenu uslugu za osiguranike DZ Ilijaš.”

Izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.