Potpisan Okvirni sporazum o izgradnji mosta u Novoj industrijskoj zoni u Vogošći *Arhiva

Info: Aktivni članci 323, Arhivirani članci 4695

Načelnik Općine Vogošča Edin Smajić i direktor u ime firme “Termo – beton” d.o.o. Breza Ahmed Tiro potpisali su danas okvirni sporazum o izgradnji mosta koji će, sa pratećom saobraćajnicom, povezivati Novu industrijsku zonu u Vogošći sa magistralnim putem M 18.

Sporazum je zaključen na period od tri godine, a vrijednost projekta je 1.345.005 KM sa PDV-om. Radovi će se finansirati namjenskim sredstvima viših nivoa vlasti i sredstvima budžeta Općine Vogošća.

Načelnik Smajić je podsjetio da je do sada u izgradnju infrastrukture u Novoj industrijskoj zoni utrošeno više od šest miliona KM.

Realizacija ovog projekta obuhvata izgradnju ulaza u Novu industrijsku zonu koji je adekvatan za saobraćaj teretnih vozila, sigurniji i lakši pristup pješacima, čime se rasterećuje saobraćaj na magistralnom putu i u ulici Muje Šejte, te se stvaraju preduslovi za povezivanje magistralnog puta sa Prvom transferzalom.

Radovi obuhvataju izmještanje podzemnih instalacija vrelovoda u dužini od 150 m, fekalne i oborinske kanalizacije u dužini od 155 m i vodovoda u dužini od 47 m, a slijede i radovi na konstrukciji mosta, što podrazumijeva izgradnju armirano betonske konstrukcije mosta raspona 20 m i širine poprečnog presjeka 12 m.

Uz to će biti izgrađeno 267 m saobraćajnice, poprečnog presjeka od dvije saobraćajne trake širine 3,25 m, ivične trake po 0,30 m, sa obostranim pješačkim stazama širine po 1,60 m. Konstrukcija saobraćajnice se sastoji od tampona od 40 cm, bitonosivog sloja 7 + 7 cm, te habajućeg sloja od 4 cm.

Odvodnja će se regulisati kvadratnim slivnicima u novoizgrađeni oborinski kolektor, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a rok za izvođenje radova definisat će se pojedinačnim ugovorima u zavisnosti od vrste i obima radova.

Izvor: Akta.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.