Potpisan Sporazum o finansiranju sanacije šumskih puteva na području općine Ilijaš *Arhiva

Info: Aktivni članci 598, Arhivirani članci 4683

Ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić potpisali su Sporazum o sufinansiranju projekata sanacije i rekonstrukcije šumskih puteva na području općine Ilijaš.

Ovim sporazumom Općini Ilijaš će biti dodjeljeno 720.000 KM za sanaciju tri puta i to: šumskog puta kroz naselje Korita u dužini 2.000 metara u iznosu od 275.000,00 KM, sanaciju i asfaltiranje šumskog puta Gornja Misoča – Zenik u dužini 2.000 metara u iznosu od 275.000,00 KM i nastavak sanacije i rekonstrukcije šumskog puta Gajevi – Dragoradi u dužini od 600 metara u iznosu od 170.000,00 KM.

Vlada Kantona Sarajevo je za ovu namjenu izdvojila 2.400.000 KM koji su linerano raspoređeni prema tome koliko šumskih resursa se koristi po općinama.

“To su uglavnom šumski putevi koji prolaze kroz lokalna naselja. Jedan od ciljeva je popravka tih puteva, izgradnja novih a posebna uloga je da ti putevi u slučaju požara budu korišteni kao protivpožarni putevi” rekao je ministar Šabić.

Pored načelnika Fazlića sporazum su potpisali i načelnici općina Vogošća Edin Smajić i Hadžići Hamdo Ejubović te ovlašteni predstavnik Trnova.

Izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.