Ilijaš

Potpisan Sporazum o saradnji u okviru projekta “Reciklaža papira i plastike”

Sporazum je potpisan između Osnovne škole "Stari Ilijaš", koju zastupa v.d. direktora Adem Alić i OMLADINSKE ORGANIZACIJE "ISKORISTI DAN - CARPE DIEM", koju zastupa predsjednica Elma Glamoč.

U okviru projekta “Reciklaža papira i plastike” za čije je provođenje zadužena Mirela Kurtović, uz administrativnu podršku UDRUŽENJA OMLADINSKE ORGANIZACIJE “ISKORISTI DAN – CARPE DIEM, u petak je potpisan još jedan Sporazum o saradnji.

PROMO

Sporazum je potpisan između Osnovne škole “Stari Ilijaš”, koju zastupa v.d. direktora Adem Alić i OMLADINSKE ORGANIZACIJE “ISKORISTI DAN – CARPE DIEM“, koju zastupa predsjednica Elma Glamoč.

Cilj saradnje uključuje jačanje ekološke svijesti učenika osnovne škole te edukaciju o važnosti recikliranja.

Sporazumom su utvrđene obaveze i odgovornosti obje strane, te uskoro počinjemo sa realizacijom svih aktivnosti planiranih projektom “Reciklaža papira i plastike“. – stoji u saopćenju na Facebook stranici OO ISKORISTI DAN – CARPE DIEM.

Reciklaža papira i plastike” je projekat koji će se realizovati u tri zajednice, Ilijaš, Foča i Goražde, uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT i Ambasade Švedske u BiH, a koji provodi UDRUŽENJE OMLADINSKA ORGANIZACIJA „ISKORISTI DAN – CARPE DIEM“. Cilj projekta je potencirati reciklažu papira i plastike kao sirovine za dobivanje novih proizvoda, kako bi se na taj način smanjilo onečišćenje okoliša.

Povezani članci

Back to top button