Potpisan Sporazum za rekonstrukciju fontane u pješačkoj zoni Ilijaš *Arhiva

Info: Aktivni članci 498, Arhivirani članci 3594

U Općini Ilijaš je upriličeno potpisivanje Sporazuma o zajedničkom ulaganju za izradi projektne dokumentacije i rekonstrukcije fontane u pješačkoj zoni Ilijaš, izradu idejnog projekta Sahat kule u Ilijašu, postavljanje mreže za skupljanje otpada na rijeci Bosni i pokretanje firme na području općine u cilju daljnjeg razvoja općine.

Potpisivanju su prisustvovali načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, pomoćnica u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Meliha Avdibegović i sufinansijer Muhamed Vahid.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić izrazio je zadovoljstvo što će u narednom periodu grad Ilijaš dobiti novi imidž.

Želim se zahvaliti Muhamedu Vahidu koji je iskazao svoj patriotizam i interes. Ranije smo imali nekoliko sastanaka i razgovarali smo o planovima za budućnost, zapravo kako graditi grad Ilijaš. S obzirom da Muhamed Vahid ima mnogo iskustva kada je riječ o poslu u inostranstvu, a u sferi dizajniranja i projektovanja, danas nam je dao podršku za relizaciju projekata navedenih u Sporazumu. Ovo su tri prepoznatljiva i značajna projekta, a mi smo se obavezali ovim protokolom da u narednom periodu zajednički dođemo do građevinskih dozvola. Sa aspekta prioriteta prvi projekat je rekonstrukcija fontane koja se nalazi u centru grada“, kazao je Fazlić.

5cc0474b6ffae

Sufinansijer Muhamed Vahid kaže da iako živi u drugoj državi on gaji posebnu ljubav prema Bosni i Hercegovini, ali i Ilijašu.

Drago mi je da mogu uraditi nešto za moj grad i moju državu. Moja majka je iz Ilijaša, ja se osjećam kao Bosanac i Ilijašanin i imam obavezu da uradim nešto lijepo i korisno, a samim tim želim da Ilijaš bude još ljepši“, rekao je Vahid.

Izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.