Potpisan ugovor o snošenju troškova javnog gradskog prevoza putem KJKP “Gras” za pripadnike boračke populacije u Kantonu Sarajevo *Arhiva

Info: Aktivni članci 583, Arhivirani članci 4683

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko potpisao je danas Ugovor o finansiranju troškova javnog gradskog prijevoza ratnih vojnih invalida, članova porodica šehida i poginulih boraca, te dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja u Kantonu Sarajevo za period 1.1. do 31.3.2019.godine sa v.d. generalnim direktorom KJKP “Gras” Avdom Vatrićem.

Prema Ugovoru, Ministarstvo za boračka pitanja KS snosit će cjelokupne troškove mjesečnih kupona za prijevoz pripadnika boračke populacije iz navedenih kategorija.

U prošloj godini ovo pravo na mjesečnom nivou koristilo je oko 1200 pripadnika boračke populacije.

Podjelu kupona “Gras” će vršiti na osnovu spiskova korisnika kojima je priznato pravo na besplatan gradski prijevoz, a koje ovom preduzeću dostavljaju općinske službe za boračko-invalidsku zaštitu u Kantonu Sarajevo.

Za ove namjene u Nacrtu budžeta KS za 2019. godinu planirano je 500.000 KM

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: Vlada KS.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.