Potpisan Ugovor za uređenje terena Gradskog stadiona u Ilijašu *Arhiva

Ilijaš

U kabinetu općinskog načelnika upriličeno je potpisivanje Ugovora za izvođenje radova na uređenju terena Gradskog stadiona u Ilijašu. Potpisivanju su prisustvovali načenik Akif Fazlić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić, predsjednik Upravnog odbora NK Ilijaš Amar Dovadžija, te vlasnik firme “MILDABO” d.o.o. iz Banja Luke Milovan Knežević.

Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš istakao je značaj ovog projekta i zahvalio se svima koji su podržali i finansirali ovaj projekat, koji će konačno biti i realiziran, prvenstveno za dobrobit sportista i nogometaša općine Ilijaš.

„Poslije dužeg vremena nakon provođenja procedura, nažalost imali smo dva neuspješno provedena tendera i napokon sve procedure po zakonu o javnim nabavkama su završene i danas se potpisuje Ugovor sa izvođačem radova za uređenje terena Gradskog stadiona u Ilijašu. Finansira se iz Budžeta KS i Općine Ilijaš, a vrijednost projekta je 92.000 KM. Naravno da je naš nogometni klub očekivao da ovaj projekat bude završen do početka ove sezone, ali zbog objektivnih razloga tek sad ulazimo u realizaciju. Iskreno se nadam da će ovaj projekat biti od koristi našim sportistima i nogometašima. Moram naglasiti da je bitno sve ovo što će se uraditi u narednim danima kako bi se olakšalo nogometašima i svima onima koji se bave sportom i samim tim stvorili normalni uslovi za rad“, rekao je načelnik Fazlić.

Amar DovadžijaPredsjednik Upravnog odbora NK Ilijaš  iskazao je svoje zadovoljstvo i radost zbog projekta koji će se realizirati, te navodi da će se nakon uređenja terena Gradskog stadiona u Ilijašu stvoriti uslovi za bolji rad kako bi privukli ne samo djecu sa područja općine Ilijaš, nego i dječake sa susjednih općina.

„Ovaj projekat je zaista od velikog značaja za NK Ilijaš, ali i za druge dvije škole fudbala koje tu rade i treniraju na Gradskom stadionu u Ilijašu. Ove tri škole broje oko tristo dječaka i bio nam je cilj da okupimo što više djece kada smo preuzeli NK Ilijaš. Zaista mi je drago i iskazao bi svoje zadovoljstvo i radost što će se ovakav projekat realizirati. Ovom priliko želim se zahvaliti Općini Ilijaš i Vladi KS na izdvojenim sredstvima. Smatram da će se nakon uređenja terena Gradskog stadiona stvoriti uslovi za bolji rad kako bi privukli ne samo djecu sa područja općine Ilijaš, nego i dječake sa susjednih općina. NK Ilijaš trenutno se takmiči u Drugoj lige FBiH Centar, a ono što je novost od ove sezone jeste da kadetska i juniorska selekcija igraju drugi rang takmičenja u BiH, a to je ono što je prvi put u historiji NK Ilijaš“, naglasio je Dovadžija.

Vlasnik firme “MILDABO”  d.o.o. iz Banja Luke Milovan Knežević rekao je da će nastojati da se ovaj projekat realizira u predviđenom roku i na vrijeme.

„Naša firma je osnovana 2000. godine i specijalizovalo se na sportske programe koje radimo. Pratimo UEFU, FIFU i mogu se zaista pohvaliti da smo radili mnogo projekata u BiH. Nastojat ćemo da to uradimo u predviđenom roku i na vrijeme, ali i u zadovoljavajućem kvalitetu, kazao je Knežević.

Vrijednost Ugovora koji se zaključuje je 92.000 KM. Finansira se iz Budžeta KS i Općine Ilijaš. Izvođač radova je firma “MILDABO” d.o.o. iz Banja Luke, a nadzor će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Rok za izvođenje radova je 45 dana.

izvor: Općina Ilijaš

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.