Potpisan Ugovor za uređenje terena Gradskog stadiona u Ilijašu *Arhiva

Info: Aktivni članci 571, Arhivirani članci 4683

U kabinetu općinskog načelnika upriličeno je potpisivanje Ugovora za izvođenje radova na uređenju terena Gradskog stadiona u Ilijašu. Potpisivanju su prisustvovali načenik Akif Fazlić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić, predsjednik Upravnog odbora NK Ilijaš Amar Dovadžija, te vlasnik firme “MILDABO” d.o.o. iz Banja Luke Milovan Knežević.

Akif Fazlić, načelnik Općine Ilijaš istakao je značaj ovog projekta i zahvalio se svima koji su podržali i finansirali ovaj projekat, koji će konačno biti i realiziran, prvenstveno za dobrobit sportista i nogometaša općine Ilijaš.

„Poslije dužeg vremena nakon provođenja procedura, nažalost imali smo dva neuspješno provedena tendera i napokon sve procedure po zakonu o javnim nabavkama su završene i danas se potpisuje Ugovor sa izvođačem radova za uređenje terena Gradskog stadiona u Ilijašu. Finansira se iz Budžeta KS i Općine Ilijaš, a vrijednost projekta je 92.000 KM. Naravno da je naš nogometni klub očekivao da ovaj projekat bude završen do početka ove sezone, ali zbog objektivnih razloga tek sad ulazimo u realizaciju. Iskreno se nadam da će ovaj projekat biti od koristi našim sportistima i nogometašima. Moram naglasiti da je bitno sve ovo što će se uraditi u narednim danima kako bi se olakšalo nogometašima i svima onima koji se bave sportom i samim tim stvorili normalni uslovi za rad“, rekao je načelnik Fazlić.

Amar DovadžijaPredsjednik Upravnog odbora NK Ilijaš  iskazao je svoje zadovoljstvo i radost zbog projekta koji će se realizirati, te navodi da će se nakon uređenja terena Gradskog stadiona u Ilijašu stvoriti uslovi za bolji rad kako bi privukli ne samo djecu sa područja općine Ilijaš, nego i dječake sa susjednih općina.

„Ovaj projekat je zaista od velikog značaja za NK Ilijaš, ali i za druge dvije škole fudbala koje tu rade i treniraju na Gradskom stadionu u Ilijašu. Ove tri škole broje oko tristo dječaka i bio nam je cilj da okupimo što više djece kada smo preuzeli NK Ilijaš. Zaista mi je drago i iskazao bi svoje zadovoljstvo i radost što će se ovakav projekat realizirati. Ovom priliko želim se zahvaliti Općini Ilijaš i Vladi KS na izdvojenim sredstvima. Smatram da će se nakon uređenja terena Gradskog stadiona stvoriti uslovi za bolji rad kako bi privukli ne samo djecu sa područja općine Ilijaš, nego i dječake sa susjednih općina. NK Ilijaš trenutno se takmiči u Drugoj lige FBiH Centar, a ono što je novost od ove sezone jeste da kadetska i juniorska selekcija igraju drugi rang takmičenja u BiH, a to je ono što je prvi put u historiji NK Ilijaš“, naglasio je Dovadžija.

Vlasnik firme “MILDABO”  d.o.o. iz Banja Luke Milovan Knežević rekao je da će nastojati da se ovaj projekat realizira u predviđenom roku i na vrijeme.

„Naša firma je osnovana 2000. godine i specijalizovalo se na sportske programe koje radimo. Pratimo UEFU, FIFU i mogu se zaista pohvaliti da smo radili mnogo projekata u BiH. Nastojat ćemo da to uradimo u predviđenom roku i na vrijeme, ali i u zadovoljavajućem kvalitetu, kazao je Knežević.

Vrijednost Ugovora koji se zaključuje je 92.000 KM. Finansira se iz Budžeta KS i Općine Ilijaš. Izvođač radova je firma “MILDABO” d.o.o. iz Banja Luke, a nadzor će vršiti Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Rok za izvođenje radova je 45 dana.

izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.