Potpisani ugovori o finansiranju rada i projekata sportskih udruženja u iznosu od 166 hiljade KM

Redakcija 10. maj 2021 ID: 15835

U Općini Ilijaš u ponedjeljak, 10. maja 2021. godine načelnik Akif Fazlić potpisao je ugovore sa predstavnicima 16 sportskih udruženja o finansijskoj podršci Općine za implementaciju projekata i redovnog rada udruženja u iznosu od 166 hiljada KM.

Prisutnim predstavnicima obratila se Pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesih zajednica Sanja Zagorac-Jozić, koja je istakla da je na Javni poziv apliciralo 16 sportskih udruženja te da su ostvarili uslove za podršku.

Općinski načelnik Akif Fazlić kazao je da se iz Budžeta općine Ilijaš izdvajaju značajna sredstva za razvoj sporta i sportske infrasturkture te da su sportisti jedni od najboljih ambasadora naše općine.

Ove godine očekujemo da sportski klubovi počnu sa aktivnostima u punom kapacitetu te smo zbog toga izdvojili i značajna finansijska sredstva za njihov rad. Cijenimo da je ova podrška dovoljna, ali isto tako naša udruženja trebaju aplicirati i na više nivoe vlasti za dodatna sredstva.Ovu priliku koristim da se zahvalim i čestitam sportskim udruženjima i njihovim upravljačkim strukturama za vrijedan rad i predanost. Zaista je važno da okupljaju što više omladine i djece, a da kroz to okupljanje dolaze i određeni sportski rezultati, koji će afirmirati našu općinu”, istakao je načelnik Fazlić.

Predstavnicimi sportskih udruženja izrazili su zahvalnost na dodjeljenim finansijskim sredstvima, kao i na pružanju podrške u radu, odnosno na besplatno ustupljenim resursima, jer je na taj način osiguran nesmetan trenažno-takmičarski proces svih sportskih klubova.

Najveći finansijer Nogometnog kluba “Ilijaš” je Općina Ilijaš i u skladu s tim naš cilj jeste da zadovoljimo potrebe šire lokalne zajednice i opštu društvenu korisnost za sve građane, a posebno za djecu i mlade. Općina nam daje maksimalnu podršku i nadam se da u narednim godinama ta podrška neće izostati. Zahvaljujem se Općinskom načelniku i Općini Ilijaš za podršku u radu ali i naporima koje ulažu u izgradnju Gradskog stadiona u Ilijašu”, rekao je Selmir Vrabac predsjednik Upravnog odbora NK “Ilijaš”.

Pored finansijskih izdvajanja za projekte i rad sportskih udruženja, u Budžetu općine Ilijaš za 2021. godinu izdvojeno je i 12 hiljada KM za održavanje Gradskog stadiona.

izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 10. maj 2021 @14:55 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2105-101455-15835 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button