Poučna priča: Svakodnevnim istigfarom dobio posao i povećala im se nafaka

BiH

U istinitost obećanja Uzvišenog Allaha u pogledu redovnog činjena istigrafa (traženja oprostora za učinjene grijehe) uvjerio se jedan vjernik sa Kosova koji je svoju priču napisao Saudinu Cokoji, vjeroučitelju iz Gornjeg Vakufa.

Poruku prenosimo u cjelosti, uz redakcijsku obradu: “Bio sam pročitao tekst u vezi istigfara koji si napisao kako bračni par zajedno čini do 20 hiljada (istigfara) dnevno. Isto tako i ja sam odlučio da sa mojom suprugom zajedno (proučimo) preko 35 hiljada i evo mjesec dana radimo.

Bio sam bez posla od 15. januara ali od tada pa do 7 marta preko 1000 eura smo dobili plus sam se zaposlio i našao dobar posao koji je samo 3 sata dnevno a plata elhamdulillah dobra i 2 dana odmora sedmično.

Zaista smo dobili do sad mnogo poklona, nevjerovatan jedan od njih je foto aparat cijene 1500 eura. Hvala Allahu na svemu. Vjeruj mi da istigfar djeluje baš onako kako je Allah obećao.
Imamo namjeru da nastavimo i dalje bez prestanka činiti istigfar.

5c75d36437fb6

Zajedno sa suprugom koristim jedan aparat za brojanje i takav aparat sam poklonio i prijateljima i oni su počeli da praktikuju.

Hvala ti za inspirativni tekst koji si napisao, da te Allah nagradi.”

Priča je objavljena na Facebook profilu uvaženog profesora Cokoje.

Praktični primjeri su motivacija svim vjernicima da ustraju u zikru – spominjanju i veličanju Uzvišenog Gospodara i da steknu velike koristi u svakodnevnom životu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.