BiH

POVEĆAN BROJ POŽARA ZBOG PROLJETNIH RADOVA I UREĐENJA OBRADIVIH POVRŠINA

Na području Kantona Sarajevo tokom proteklog vikenda registrovan je povećan broj intervencija na gašenju požara koji su uzokovani paljenjem suhe trave i niskog rastinja. Jednu takvu intervenciju imali su i vogošćanski vatrogasci koji su gasili požar na lokalitetu Motke.

Iz uprave Civilne zaštite KS i PVB KS upozoravaju građane da brojni požari na otvorenim prostorima, mogu izazvati ogromne materijalne štete. U slučaju nekontrolisanog širenja požara potrebno je odmah pozvati vatrogasce ili službu Civilne zaštite.

Vogošćanskoj vatrogasnoj ispostavi na raspolaganju su i pripadnici Vatrogasnog društva Vogošća koji su imali već nekoliko uspješnih intervencija.

Vrijeme je pripremanja obradivih površina za proljetnu sjetvu, ali ono što građani treba da znaju je da su za svako namjerno izazivanje požara predviđene ne samo novčane kazne, već i kazne zatvora. Zato oprezno s vatrom.

izvor: rtvVogosca.ba

Povezani članci

Nezavisni info centar za one koji žele da znaju. Informišemo širu javnost o dešavanjima na području Općine Ilijaš i šire.

Cijenjeni posjetioci broj objavljenih vijesti je 197 sa 2078468 pregleda

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Adblock Detektovan

Please consider supporting us by disabling your ad blocker