POVEĆAN BROJ POŽARA ZBOG PROLJETNIH RADOVA I UREĐENJA OBRADIVIH POVRŠINA *Arhiva

BiHIlijaš

Na području Kantona Sarajevo tokom proteklog vikenda registrovan je povećan broj intervencija na gašenju požara koji su uzokovani paljenjem suhe trave i niskog rastinja. Jednu takvu intervenciju imali su i vogošćanski vatrogasci koji su gasili požar na lokalitetu Motke.

Iz uprave Civilne zaštite KS i PVB KS upozoravaju građane da brojni požari na otvorenim prostorima, mogu izazvati ogromne materijalne štete. U slučaju nekontrolisanog širenja požara potrebno je odmah pozvati vatrogasce ili službu Civilne zaštite.

Vogošćanskoj vatrogasnoj ispostavi na raspolaganju su i pripadnici Vatrogasnog društva Vogošća koji su imali već nekoliko uspješnih intervencija.

Vrijeme je pripremanja obradivih površina za proljetnu sjetvu, ali ono što građani treba da znaju je da su za svako namjerno izazivanje požara predviđene ne samo novčane kazne, već i kazne zatvora. Zato oprezno s vatrom.

izvor: rtvVogosca.ba

Autor članka je Redakcija sa 139 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.