POVEĆAN BROJ POŽARA ZBOG PROLJETNIH RADOVA I UREĐENJA OBRADIVIH POVRŠINA

Na području Kantona Sarajevo tokom proteklog vikenda registrovan je povećan broj intervencija na gašenju požara koji su uzokovani paljenjem suhe trave i niskog rastinja. Jednu takvu intervenciju imali su i vogošćanski vatrogasci koji su gasili požar na lokalitetu Motke.

Iz uprave Civilne zaštite KS i PVB KS upozoravaju građane da brojni požari na otvorenim prostorima, mogu izazvati ogromne materijalne štete. U slučaju nekontrolisanog širenja požara potrebno je odmah pozvati vatrogasce ili službu Civilne zaštite.

Vogošćanskoj vatrogasnoj ispostavi na raspolaganju su i pripadnici Vatrogasnog društva Vogošća koji su imali već nekoliko uspješnih intervencija.

Vrijeme je pripremanja obradivih površina za proljetnu sjetvu, ali ono što građani treba da znaju je da su za svako namjerno izazivanje požara predviđene ne samo novčane kazne, već i kazne zatvora. Zato oprezno s vatrom.

izvor: rtvVogosca.ba

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam. Fokusirani smo na općine: Ilijaš, Brezu, Visoko i Vogošću.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Statistika: Članci: 131, Dopisnici 6, Pregledi 2014366