Pozitivna priča o uspješnom porodičnom poljoprivrednom poslu porodice Matoruga iz Misoče *Arhiva

Info: Aktivni članci 571, Arhivirani članci 4683

Rijetki imaju dovoljno hrabrosti i upornosti to i ostvariti. A kada vlastitim radom osigurate egzistenciju sebi i svojoj porodici te stvorite i nekoliko radnih mjesta, onda se možete smatrati uspješnim.

Skromno, strpljivo, s puno truda i odricanja njegova tj. njihova priča je zaživjela. Bilo je teško u početku kaže nam Matoruga Azem, malo ili nimalo sna, bez slobodnih dana, stalno radeći, a jednako je i danas, zaključujemo iz razgovora sa Azemom!

Sva uža porodica Matoruge Azema, od prvog dana se uključila u odbranu Republike BiH. Zajedno sa svojom braćom i svojim komšijama branili su jednu od najznačajniji kota u branjenju Herojske Misoče.

Poslije rata, 97. godine povratkom u svoju Misoču samostalno pokreču stoćnu i poljoprivrednu proizvodnju bez pomoći Države, svojim rukama sebi su stvorili egzistenciju od koje žive i danas. Za porodicu Matoruga Azema možemo slobodno reći da su jedni  od najuspješniji privrednika na području Općine Ilijaš.

Težak je ovo posao, priča nam Azem, ali uz dosta truda i rada uspjeh je zagarantovan.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.