Pozitivna priča o uspješnom porodičnom poljoprivrednom poslu porodice Matoruga iz Misoče *Arhiva

Ilijaš

Rijetki imaju dovoljno hrabrosti i upornosti to i ostvariti. A kada vlastitim radom osigurate egzistenciju sebi i svojoj porodici te stvorite i nekoliko radnih mjesta, onda se možete smatrati uspješnim.

Skromno, strpljivo, s puno truda i odricanja njegova tj. njihova priča je zaživjela. Bilo je teško u početku kaže nam Matoruga Azem, malo ili nimalo sna, bez slobodnih dana, stalno radeći, a jednako je i danas, zaključujemo iz razgovora sa Azemom!

Sva uža porodica Matoruge Azema, od prvog dana se uključila u odbranu Republike BiH. Zajedno sa svojom braćom i svojim komšijama branili su jednu od najznačajniji kota u branjenju Herojske Misoče.

Poslije rata, 97. godine povratkom u svoju Misoču samostalno pokreču stoćnu i poljoprivrednu proizvodnju bez pomoći Države, svojim rukama sebi su stvorili egzistenciju od koje žive i danas. Za porodicu Matoruga Azema možemo slobodno reći da su jedni  od najuspješniji privrednika na području Općine Ilijaš.

Težak je ovo posao, priča nam Azem, ali uz dosta truda i rada uspjeh je zagarantovan.

Autor članka je Redakcija sa 142 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.