Poziv borcima na okupljanje u kampu *Arhiva

BiHObavještenja

Bivši borci Armije RBiH i HVO-a dali su rok Parlamentu Federacije BiH do ponedjeljka u 12:55 sati da sazovu sjednice i usvoje Zakon o demobilisanim borcima. U protivnom bivši borci najavljuju novu blokadu ključnih saobraćajnica širom entiteta FBiH.

Ispred boraca u ilijašu Emir Palić poziva sve borce sa područja Visokog, Breze i Ilijaša da se do 11:30 okupe u Kampu odakle će dalje akcije biti u zavisnosti od toga da li će sjednica biti sazvana i Zakon o demobilisanim borcima usvojen.

Drago Grbavac iz Udruge “Zaboravljeni branitelji” je u razgovoru za portal “Klix.ba” kazao da će u ponedjeljak predstavnici demobilisanih boraca u istom sastavu kao i do sada pokušati da se sve riješi bez problema i protesta.

“Očekujemo da se pojavi i on, kao i Tufekčić i da objasni što je lažirao i napao nas Zaboravljene branitelje. Sve smo uradili u dogovoru s Armijom RBiH. Dogovorili smo zakon koji je usvojen na Komisiji, a on je to negirao. Dao je dvije različite izjave i sam sebe je demantirao. Uvijek se nešto može korigirati, to je normalno, što se tiče članova zakona”, rekao je Grbavac.

 

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.