Poziv za mlade: Budi promjena u svojoj lokalnoj zajednici - /Arhiva

Redakcija 28. sep 2020 @10:50 ID: 1170

Mladi ste i ambiciozni? Unutar svoje lokalne zajednice uočavate probleme ili nedostatke koje želite promjeniti? Želite postati nosioci i lideri promjena unutar zajednice? Smatrate da se mladima trebaju ponuditi prilike da budu aktivni nosioci procesa odlučivanja na svim nivoima vlasti? Ukoliko je samo jedan odgovor na postavljena pitanja pozitivan, ovo je idealna prilika za Vas!

Fondacija Muharem Berbić, u sklopu projekta pod nazivom „Budi promjena!“ poziva sve mlade ljude da nam se priključe u naporima da unaprijedimo lokalne zajednice u kojima živimo! Jedna od prvih aktivnosti jeste i edukacija mladih koji su budući nosioci promjena unutar lokalnih zajednica. Na edukacijama će biti predstavljeni mehanizmi, načini, ali i važnost učešća mladih u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou.

Osnovni cilj projekta „Budi promjena!“ je doprinijeti povećanju svijesti mladih o važnosti njihove participacije pri procesima donošenja odluka na svim nivoima vlasti. Također, kroz projekat se nastoje predstaviti i osnovni alati pomoću kojih je moguće uticati na donosioce odluka kako bi njihova rješenja imala što pozitivniji uticaj na mlade ljude. Univerzalnost projektnih aktivnosti omogućava da iste budu reprodukovane i aplicirane u bilo kojoj lokalnoj zajednici unutar Bosne i Hercegovine. Projekat se implementuje od strane Fondacije Muharem Berbić, a finansijski je podržan od Instituta za razvoj mladih KULT.

Ukoliko želite postati dijelom ovog projekta, ali i učestvovati na edukaciji, pozivamo vas da nam se pridružite. Sve što je potrebno jeste da budete mlada osoba koja je spremna da bude dijelom promjene! Vaše prijave možete izvršiti putem mail adrese info@fmb.foundation. U prijavi je potrebno da navedete svoje ime, prezime i kontakt telefon. Kao prilog nam pošaljite i svoje motivaciono pismo kako bismo selektovali učesnike sa najvećim stepenom motivacije. Broj učesnika je ograničen, pa požurite sa svojim prijavama.

Datum i mjesto održavanja edukacije su:
– 30.09.2020. godine u Biznis centru općine Ilijaš u 13 sati (I grupa), te u 15 sati (II grupa).
Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, prisiljeni smo da napravimo manje grupe učesnika. Zbog toga ćemo termine edukacija poslati nakon izvršene prijave.

NAPOMENA: Tokom održavanja radionice obezbijeđen je materijal, osvježenje i certifikati o učešću. Organizator ne snosi troškovi prevoza, pa imajte na umu da odaberete lokaciju održavanja edukacija koja je najbliža Vašem mjestu stanovanja.

Sve dodatne informacije o projektu možete pronaći na web stranici Fondacije Muharem Berbić www.fmb.foundation ili putem naše facebook stranice.

5f71a32d671f1

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 28. sep 2020 @10:50 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2009-281050-1170 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.

Povezani članci

Back to top button