Pozivi prema Covid call centru od jučer besplatni iz mreže BH Telecoma

Redakcija 16. mar 2021 ID: 12394
Vaša reklama ovdje

Građani koji pozivaju Call centar skupo su plaćali svaki poziv. Minumum trajanja poziva je 15 minuta, a tarifa poziva je bila 0,049 KM onome koji zove.

Nakon javnog problematiziranja ovog slučaja na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS, iz BH Telecoma su istakli kako su pozivi od 15. marta besplatni.

Usluga Jedinstveni pristupni broj je usluga kojom se pretplatniku – pravnom licu, preko jedinstvenog pristupnog broja 081, omogućava da za sve korisnike fiksne i mobilne mreže bude dostupan na cijeloj teritoriji BiH, pri čemu se trošak poziva na ovaj broj dijeli između pozivaoca i pretplatnika usluge Jedinstveni pristupni broj, u ovom slučaju JU Dom zdravlja KS.

“Međutim, cijeneći značaj ove usluge za građane i vanredne okolnosti sa kojima se suočavamo, BH Telecom je poduzeo sve potrebne aktivnosti i donio odluku da pozivi prema Covid call centru budu besplatni za sve građane. Tako će pozivi iz fiksne i mobilne mreže BH Telecoma prema Covid call centru biti besplatni od 15. marta do 30. juna 2021. godine, uz mogućnost produženja”, navode iz BH Telecoma za Akta.ba.

BH Telecom će, također, uputiti inicijativu ostalim operaterima da se odreknu cijene poziva i da isti budu besplatni i za korisnike iz njihovih mreža.

Podsjećaju da je usluga Jedinstven pristupni broj na broju 081/920 333 koji je aktiviran 06. marta 2021. godine, ugovorena na zahtjev korisnika JU Dom zdravlja KS, a u skladu sa Cjenovnikom BH Telecoma, zbog vanredne situacije i iskazane hitnosti uspostave Covid call centra.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sadržaj iznad je u naš sistem unešen 16. mar 2021 @17:49 od strane autora Redakcija osim ako nije navedeno drugačije (preuzeto, izvor obavezan) i numerisan je unikatnim brojem SN1/2103-161749-12394 koji možete koristiti tokom prijave kako bi znali o kojem se sadržaju radi. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju stavove portala IlijašNet te su odgovornost autora komentara.
Želite li dostaviti saopćenje za javnost, dojaviti vijest, najaviti događaj ili se reklamirati na portalu IlijašNet kontaktirajte nas na:
Email: ilijasnet@gmail.com
Viber poruke: +387 62 118 465
Facebook poruke: Facebook Poruka

Povezani članci

Back to top button