Poznat identitet nastradalog radnika “Elektrodistribucije” *Arhiva

Ilijaš

U tragediji koja se dogodila jučer u 13 sati na lokalitetu Vrutci, općina Ilijaš, prilikom pada elektrostuba, poginuo je radnik “Elektrodistribucije” Semir Šabić iz Ilijaša. Njegov kolega Adem Avdukić teže je povrijeđen i zbrinut je u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, piše Avaz.

Policiju je o nesreći obavijestio dispečer Hitne pomoći u Sarajevu.

Patrola je po dolasku na lice mjesta zatekla radnike „Elektrodistribucije“, kao i radnike firme „Brković SM“, koja je vršila prokres 10-kilovoltnog dalekovoda na relaciji Nišići – Vrutci – Vukasovići.

Radnici „Elektrodistribucije“ izjavili su da su vršili španovanje žica na dalekovodu te da je oko 12.50 sati radnik firme „Brković SM“ A. D. oborio jedno stablo smrče, koje je palo na našpanovane žice dalekovoda.

Tom prilikom došlo je do pucanja betonske nogare koja nosi drveni stub, nakon čega stub pada zajedno s radnicima „Elektrodistribucije“ Avdukićem i Šabićem, koji je na licu mjesta podlegao povredama.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama, zajedno s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo i inspektorom zaštite na radu.

Tijelo preminulog vozilom KJKP „Pokop“ prevezeno je u prostorije prosekture Bare.

Avaz.ba

Autor članka je Redakcija sa 139 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.