“Pravda za Davida”: Svakom teroru mora doći kraj

Šetnja više hiljada građan i večeras je protekla bez incidenata

BiH

BANJALUKA (AA) – Ubili ste moju porodicu, ubili ste moje ognjište, iščupali ste mi dušu i srce. Oprosta i zaborava nikad nema, rekao je večeras Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, obraćajući se građanima u parku Petar Kočić, javlja Anadolu Agency (AA).

Skup “Pravda za Davida” počeo je kao i prethodnih večeri kod Krivog sata na Trgu Krajine u Banjaluci gdje su građani upalili svijeće. Trg je obezbjeđivao veliki broj pripadnika policije kojima su članice grupe “Pravda za Davida” pokušale dati ruže, a nakon odbijanja da ih prime spustile su ih na pločnik ispred policajaca.

Nakon upozorenja da skup nije odobren i da se raziđu radi svoje bezbjednosti Davor Dragičević i nekoliko hiljada okupljenih krenuli su do Republičkog javnog tužilaštva, do zgrade Vlade RS, Narodne Skupštine te, nakon prolaska pored Gradske uprave i Trga Krajine, skup je okončan u parku Petar Kočić.

“U nedjelju će biti održan veliki skup na Davidovom trgu. Svakom teroru, ugnjetavanju mora doći kraj. Možete svu vojsku dovesti, ništa nam ne možete. Nemate nijedan zakonski osnov za ovo što radite”, rekao je Davor Dragičević.

Tokom šetnje koja je protekla bez incidenata građani su pjevali “Klinac u getu”, te uzvikivali “Lukaču ostavka”, “Pravda za Davida” a pripadnicima policije poručivali su “Stanite uz narod”.

“Časni Petre, jazavci su preko puta, mi smo ljudi i ostaćemo ljudi. Ubice, ako mislite da se Davor rodio da mu ubijete dijete varate se. Daću rokove, sve i jedan ubica da se uhapsi, sve sam ih imenovao. Mi ne kršimo zakon, mi smo čuvali trg”, poručio je večeras Dragičević.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu za ubistvo Davida Dragičevića (21) mladića iz Banjaluke čije je tijelo pronađeno na ušću rječice Crkvena u Vrbas u Banjaluci. Roditelji mladića i grupa “Pravda za Davida” od marta organizuju mirna okupljanja tražeći istinu i pravdu u ovom slučaju.

Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.