Predstavljamo: Benzinske pumpe “HASANAL” u Ilijašu i Lješevu *Arhiva

Aktivni članci 896 od 903, Arhivirani članci 2921 od 2953

Predstavljamo vam  benzinske pumpe “HASANAL” koje se nalaze   u Ilijašu i Lješevu.

Ono što danas razlikuje benzinsku pumpu Hasanal od drugih jeste prvenstveno kvalitet, a nakon toga dugogodišnja tradicija. Osnovna djelatnost je nabava i prodaja svih vrsta naftnih derivata ulja, maziva, autokozmetike, akumulatora, autopresvlaka, rezervnih dijelova. Tu je vlastiti vozni park, prodavnice plina, lož ulja i auto-dijelova. Također, Hasanal posjeduje vozila za vlastite potrebe, prevoz nafte i naftnih derivata te jednu manju cisternu za dostavu goriva.

Preduzeće „Hasanal“ Lješevo osnovano je 1990.-te godine. Osnovao ga je rahmetli Hasan Fazlić. On je 1969. godine postao autoprevoznik, imao je svoj privatni kamion i počeo se baviti tom djelatnošću.

Osamdesetih godina, otvaraju plastičarsku radnju i rade za tri giganta u tadašnjoj Jugoslaviji. Za ilijašku Željezaru su radili čepove za radijatore te markice za armaturne buntove, za željezaru u Zenici i Nikšiću. Godine 1991. u mjesecu martu otvaraju prvu privatnu benzinsku pumpu na regiji Sarajeva.

“Radili smo nekih šest-sedam mjeseci i nakon toga dolazi nesretni rat, odnosno agresija na BiH, na Ilijaš i Lješevo. Prestajemo sa radom i odlazimo u muhadžerluk. Petog juna 1992. godine, naš otac je poginuo u Lješevu, odnosno ubijen je od strane naših komšija srpske pripadnosti koji su izvršili masakr u Lješevu.

Reintegracijom općine Ilijaš, 29.02.1996. godine vratili smo se kući. Benzinska pumpa u Lješevu, tada je bila oštećena 90%. Ostali su samo zidovi i rezervoari. Moja sestra Sabina i ja hvatamo se u koštac da ponovo pokrenemo biznis koji je naš otac započeo.

Za nepuna tri mjeseca benzinska pumpa u Lješevu je obnovljena i počela je sa radom 29.maja 1996. godine. Prioritet nam je bio da zaposlimo naše komšije i rodbinu. Nabavili smo autocisternu, kamione, kipere i druge vozne jedinice kako bismo proširivali našu djelatnost. Kada smo se vratili u Lješevo, sve je bilo porušeno. Pri povratku u Lješevu, samo je gorjelo nekoliko sijalica ispred kuća i bila je osvjetljena naša benzinska pumpa. Moja sestra Sabina i ja, boreći se sa svim nedaćama i preprekama, uspjeli smo da nastavimo porodičnu tradiciju.

Iako smo svjedoci da danas postoji na svakom ćošku benzinska pumpa, mi se ne bojimo konkurencije. Benzinska pumpa „Hasanal“ je odavno prisutna na našem tržištu i kupci najbolje znaju preopoznati kvalitet „Hasanala“ i razlikovati od drugih. Uz mnogo borbe i rada, izgradili smo drugu poslovnu jedinicu u Ilijašu, koja je otvorena 08. septembra 1999. godine. Trenutno zapošljavamo dvanaest ljudi na obje benzinske pumpe. Također posjedujemo vozila za vlastite potrebe za prevoz nafte i naftnih derivata te jednu manju cisternu za dostavu gorivakazao je Mustafa.

BP HASANAL možete posjetiti na web stranici hasanalpumpe.com ili na FB klikom ovdje.

5d20fba4829de 5d20fbb90d85b 5d20fbae592ce5d2104df3388d 5d20fc36410135d2101f0871c1

 

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.