Predstavljamo: Edon Pruti centarhalf (U18) FC Burnley *Arhiva

Sport

Nastavlja se zaista meteorski uspon Edona Prutia talentovanog i 16-godišnjeg  Sarajlije, koji od ljetos blista u redovima engleskog premijerligaša FC Burnley. Po dolasku iz FC  Stevenage gdje je u kategoriji ( U15 i U16 ) bio nezamjenljiv na poziciji lijevog odbrambenog igrača, istu pozicuju zauzeo je i u timu (U18) ovog renomiranog premijerligaša. Naravno, obzirom da je ljevak, mladi Edon pruža odlične partije na poziciji centarhalfa i lijevog beka, kako kaže, zbog njegove visine (190 cm) ipak najviše mu “leži” pozicija broj pet. U to se mogao uvjeriti i potpisnik ovih redova koji ga je u okviru  “U18 Professional Development League” u Birminghamu, “skenirao”  , meču između FC Birminghama i FC Burnley . Gosti su  slavili (3:1) u ovom susretu, a Edon je pružio zaista dobru partiju, jednostavno bio je neprelazan.

5bcef5ab171e6

Nakon utakmice za agenciju BHDINFODESK je rekao:”Ove sezone igramo odlično , u vrhu smo tabele, ova liga – “U18 Professional Development League” u Engleskoj  je najvažnija karika u pretvaranju mladih fudbalera u istinske profesionalce. Vec 6-7 godina ovdje se  puno  ulaže u omladinski fudbal i onda ne čude rezultati koje nacionalna selekcija Engleske postiže na svim starosnim nivoima. Evo vidjeli ste danas, kamp FC Birmingham za razvoj mladih igrača u okviru kojeg imate 16 fudbalskih terena, još bolje uslove imamo mi u FC Burnley, naš trening kamp je među  najmodernijim na Ostrvu. Onda nikoga ne čudi, da te “fabrike” mladih talenata svakodnevno  izbacuju  vrhunske fudbalere.”

Naravno, osim talenta mladi igrači trebaju puno trenirati i raditi, pitali smo Edona  kako to izgleda u akademiji premijerligaša FC Burnley?: “Vidite moj jedini slobodan dan u sedmici je nedelja, tada mogu da se posvetim sebi, ostalih šest dana u punom kapacitetu sam posvećen fudbalu. Utakmice obično igramo subotom, a od ponedeljka do petka moj je život fudbal i sportski koledž, gdje u okviru akademije  svaki dan uz loptu i knjigu provedem 12 sati. Vjerujte moja jedina obaveza je da vrijedno treniram i učim, upijam savjete struke i živim sportskim životom, o svemu drugome računa vode odgovorni ljudi iz naše akademije. Od ljetos, sam odvojen od svoje porodice, to mi je u početku teško padalo ali i to sam sada prebrodio, pošto imam veliku podršku moje familije koja redovno prati sve moje nastupe širom Engleske.”

5bcef5c413c00

 Obzirom na njegove izičke predispozicije,izraženi talenat, radne navike koje posjeduje te dobre partije  koje pruža u novom timu, Edona Prutia smo posredstvom US Socer Educationa  “svijetla obraza“  predložili  čelnicima bosanskohercegovačkog fudbalskog saveza, na dodatno detaljno skeniranje u Trening centar nacionalne selekcije u Zenici

Pripremio:
Namik Alimajstorović
BHDINFODESK-Birmingham/IlijašNet

TAGOVI:
Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.