Predstavljanje sportskih klubova Ilijaša – Karate klub “Monom”

IlijašSport

Nekoliko entuzijasta i zaljubljenika u karate. Bili su tu Slobodan Bojat – Batko, Cure, Ivo Barić, Mica, Cerovina.

Karate klub “Monom” je u svom sastavu imao juniore, pionire i žensku ekipu.

Treninzi i predan rad donijeli su i rezultate, koji su kulminirali kvalifikacijama za ulazak u Prvu saveznu ligu bivše Yugoslavije, u visočkoj dvorani ”Mladost”, jer Ilijaš u to vrijeme nije imao sportske dvorane.

U kvalifikacijama je ”Monom” pobijedio i tako se plasirao u Prvu saveznu ligu, mada je bilo pokušaja namještanja borbi, kako bi se ”Monom” eliminisao…

Čuj,karate klub ”Monom” iz jednog Ilijaša, kraj Sarajeva, pa prvoligaš! …Sa sarajevskom ”Bosnom”, Zagrebčanima i Beogradjanima, Radnikom iz Bijeljine…”Monom” je tada imao mladu i ambicioznu upravu na čelu sa inženjerom Bajazitom Lucevićem, te Ivu, Stjepana Ivanića, Jozu, Leku, ali, prije svega, Nevena Adžića, koji je bio član državne reprezentacije i osvojio drugo mjesto na državnom prvenstvu, te dva puta treće mjesto, braću Buću, Rašida (osvajača dvije evropske medalje, vicešampiona Evrope 1986. godine – velikog sportistu i čovjeka) i Raifa Buću, Nedju i Ranka Ikonića, Bilala, te još niz drugih karatista koji su svojim uspjesima omogućili da se ”Monom” plasira u Prvu ligu.

TAGOVI:
Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.