Prekinuta sjednica Skupštine KS-a zbog nedolaska Forte *Arhiva

Info: Aktivni članci 541, Arhivirani članci 3594

Nova skupštinska većina u Kantonu Sarajevo u kojoj su zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Demokratske fronte (DF), prekinula je hitnu sjednicu zbog nedolaska ovlaštenih predlagača zakona Vlade KS-a.

Zastupnici su usvojili dnevni red na kojem su izmjene budžeta za 2019. godinu po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izvršenju budžeta za 2019., Prijedlog budžeta za 2020. godinu, Prijedlog zakona o izvršenju budžeta za 2020. godinu i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a.

Novoizabrani predsjedavajući Skupštine KS-a Mirza Čelik kazao je da su uputili poziv za održavanje sjednice svim relevantnim službama kako bi razmatrali te tačke.

On je izrazio nadu da će se Vlada KS ubrzo odazvati pozivu i najavio da će tada opet sazvati hitnu sjednicu.

Šef Kluba Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo Mahir Dević se nakon sjednice obratio novinarima i kazao kako je ostavljen prostor Forti da pokaže odgovornost i da se usvoje važni dokumenti za građane.Ali kako se kantonalni premije rnije pojavio na 7. hitnoj sjednici Dević je zaključio kako je “Forto napravio veliku grešku”.

Podsjećamo, od članova Vlade KS, sjednici je prisustvovala ministrica obrazovanja, nauke i mladih Zineta Bogunić, ministrica zdravstva Amela Sofić, ministar za boračka pitanja Ismir Jusko i ministar kulture i sporta Mirvad Kurić.

Sjednici ne prisustvuju zastupnici iz Naroda i pravde, Naše stranke (NS) i Socijaldemokratske partije (SDP), koji tvrde da sjednica nije legalna te da će donesene odluke biti ništavne.

izvor: ba.n1info.com

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.