Preko izvođača radova do punjenja stranačke kase *Arhiva

Info: Aktivni članci 583, Arhivirani članci 4683

Zašto je kvalitet izgrađenih puteva u Ilijašu gori od svih standarda? Gotovo nijedna dionica ne ispunjava normative i ne zaslužuje najviše ocjene.

Koliko para toliko i muzike, brane se izvođaći, ali razloge treba tražiti i u nekvalitetno izvedenim radovima, lošim materijalima ili neredovnom održavanju. Još ako nadzor “progleda kroz prste”, izvođači imaju dodatnu zaradu i to sa manje ugrađenog asfalta.

Naravno, na štetu građana, koja može da se mjeri stotinama hiljada KM.

Ako su ispoštovani svi propisi struke onda ne može da se desi da samo poslije godinu-dvije novoizgrađena ili obnovljena dionica pokaže nedostatke, a to je u Ilijašu najčešća pojava. Prvo pukotine, zatim udarne rupe, koje su i te kako opasne za saobraćaj, zbog lošeg asfalta…

“Kod većine loše izgrađenih puteva pokazalo se da nije ugrađena tačna količina asfalta predviđena projektom. Dovoljno je da se ne ugradi samo jedan centimetar asfalta na kilometar dužni i ako je širina puta šest metara buđet je oštećen za nekoliko desetina hiljada KM. Propisi dozvoljavaju odstupanje do deset odsto, ali to mora da se prijavi investitoru, a ako se ne prijavi i nadzor ne reaguje onda je to zloupotreba odnosno krađa.

Sve dok stranka SDA Ilijaš ima svoje favorite na tenderima za punjenje crnih fondova za stranačku elitu, i dalje će mo imati rekonstrukcije svake buđetske godine, a pojačane radove za izbore.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.