Preselio na Ahiret bivši federalni premijer Mustafa Mujezinović *Arhiva

Info: Aktivni članci 509, Arhivirani članci 4169

Ambasador BiH u Rusiji i bivši federalni premijer Mustafa Mujezinović preselio je na Ahiret jutros u Sarajevu.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. On je kazao da se Mujezinović posljednjih dana nije osjećao najbolje, zbog čega se i vratio iz Rusije u Sarajevo gdje je bio hospitalizovan na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Mujezinović je imao bogatu političku i diplomatsku karijeru. Od 1994. do 1995. godine bio je načelnik Opštine Stari Grad u Sarajevu, a od 1996. do 1998. godine bio je premijer Kantona Sarajevo.

Od 1998. do 2000. bio je guverner Kantona Sarajevo, a nakon toga godinu ambasador BiH pri OSCE-u.

Od 2004. do 2008. godine bio je ambasador BiH u Maleziji, a premijer Federacije BiH od 2009. do 2011. godine.

Od 2012. do 2015. godine obavljao je dužnost ambasadora BiH u Velikoj Britaniji, a od 2016. do danas bio je ambasador u Rusiji. Obavljao je dužnost nerezidentnog ambasadora BiH za Jermeniju, Bjelorusiju, Kazahstan, Kirgistan i Uzbekistan.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.