Preminuo granični policajac Drakula Radoš nakon što je teško povrijeđen na autoputu kod Podlugova *Arhiva

Zanimljivosti

Granični policajac Drakula Radoš (42), koji je u ponedjeljak, 23. aprila, teško povrijeđen u nesreći na autoputu A1 kod Podlugova, preminuo je noćas u KC Sarajevo.

Tada je teretno vozilo “opel movano”, kojim je upravljao 27-godišnji E. H. iz Žepča naletjelo na policajca Drakulu koji se nalazio pored zaustavljenog vozila, a potom udarilo i u kombi Granične policije.

Sahrana preminulog je u utorak u 13 sati na seoskom groblju u Cerovićima, općina Rudo. Povorka kreće u 12.30 ispred porodične kuće.

Radoš Drakula, pripadnik Granične policije BiH, bio je poznati humanista, a najpoznatiji slučaj je iz Višegrada, gdje je s kolegom Senadom Žigom spasio državljanku Srbije, koja je slučajno pala niz liticu visine 30 metara u kanjon rijeke Rzava.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 102, Arhivirano: 492, Dopisnici 16, Slike: 1318
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.