Preminuo granični policajac Drakula Radoš nakon što je teško povrijeđen na autoputu kod Podlugova

Granični policajac Drakula Radoš (42), koji je u ponedjeljak, 23. aprila, teško povrijeđen u nesreći na autoputu A1 kod Podlugova, preminuo je noćas u KC Sarajevo.

Tada je teretno vozilo “opel movano”, kojim je upravljao 27-godišnji E. H. iz Žepča naletjelo na policajca Drakulu koji se nalazio pored zaustavljenog vozila, a potom udarilo i u kombi Granične policije.

Sahrana preminulog je u utorak u 13 sati na seoskom groblju u Cerovićima, općina Rudo. Povorka kreće u 12.30 ispred porodične kuće.

Radoš Drakula, pripadnik Granične policije BiH, bio je poznati humanista, a najpoznatiji slučaj je iz Višegrada, gdje je s kolegom Senadom Žigom spasio državljanku Srbije, koja je slučajno pala niz liticu visine 30 metara u kanjon rijeke Rzava.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam. Fokusirani smo na općine: Ilijaš, Brezu, Visoko i Vogošću.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Statistika: Članci: 115, Dopisnici 6, Pregledi 1927138